Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sudová získala v jízdě v boulích bronz

Inawaširo - Česká reprezentantka Nikola Sudová získala na mistrovství světa v akrobatickém lyžování v japonském Inawaširu v jízdě v boulích bronzovou medaili a ke čtyři roky starému stříbru přidala další úspěch. Dnešní závod vyhrála Japonka Aiko Uemuraová.

Sudová byla třetí už v ranní kvalifikaci a ve finále si stejný výsledek zopakovala. Oba skoky se jí povedly, ale dvě její přemožitelky byly na trati rychlejší. "Mohlo to být lepší, ale na ně jsem prostě neměla. Obě soupeřky byly hodně rychlé," řekla po závodě Sudová, která je podle svých slov za třetí místo ráda. Šestadvacetileté jablonecké lyžařce zkomplikovaly situaci i měnící se podmínky na svahu: "Ráno byl sníh hodně ledový, pak změkl. O to těžší soutěž to byla, ale jsem nakonec spokojená."

Japonka Uemuraová se na šampionát před domácím publikem připravila skvěle. Své soupeřky deklasovala už před dvěma týdny při generálce v norském Vossu, v Inawaširu navíc vyhrála i loni ve Světovém poháru. Svah v japonském zimním letovisku vyhovuje i stříbrné Kanaďance Jennifer Heilové, která zde triumfovala ve Světovém poháru hned třikrát v letech 2005 až 2007. Závod se naopak nepovedl Američance Hannah Kearneyové. Vedoucí závodnice Světového poháru skončila až čtrnáctá.

Mistrem světa mezi muži se stal Američan Patrick Deneen

Mezi muži se z titulu mistra světa radoval překvapivě Američan Patrick Deneen, jenž na svém kontě nemá dosud jediný triumf ze závodů SP. Čeští reprezentanti Lukáš Vaculík a Marek Bus se jen těsně nevešli mezi finálovou šestnáctku. V neděli je v Inawaširu na programu paralelní jízda.

Jízda v boulích
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články