Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sudová vypadla ve čtvrtfinále, zlato má Japonka Uemuraová

Inawaširo - Své v pořadí už druhé zlato si díky vítězství v paralelním závodě na mistrovství světa v Inawaširu odnesla japonská lyžařka Aiko Uemuraová. Česká reprezentantka Nikola Sudová ve čtvrtfinále těsně podlehla Američance Hannah Kearneyové, která nakonec získala bronz. Závod mužů vyhrál Kanaďan Alexandre Bilodeau.

Nikola Sudová

Nikola Sudová postoupila z kvalifikace ze čtvrtého místa a po vítězství nad Kanaďankou Chloe Dufour-Lapointeovou ji čekala vedoucí závodnice Světového poháru Kearneyová. Vinou pomalejší jízdy však ztratila na soupeřku tři body, které rozhodly o konečném skóre 16:19 v neprospěch české reprezentantky.

Kearneyová si tak alespoň částečně spravila chuť po zcela nepovedeném sobotním závodě. V semifinále proti Ueamuraové se jí smekly lyže na bouli a vyjela mimo trať. Ziskem bronzové medaile však jako jediná dokázala narušit nadvládu trojice domácích závodnic.

Závody na vodě

Stejně jako v sobotu závod ovlivnila vysoká teplota okolo šesti stupňů nad nulou, která rychle proměnila navezený sníh v měkkou břečku. Na ztížené podmínky doplatila řada favoritek. Už v osmifinále vypadla po pádu na prvním skoku obhájkyně titulu a olympijská vítězka Kanaďanka Jennifer Heilová. Podobně dopadla Rakušanka Margarita Marblerová, která na minulém šampionátu získala v této disciplíně bronz.

Mezi muži se nevedlo ani vítězi sobotního závodu jednotlivců Američanu Patricku Deneenovi, který zaváhal na boulích a před druhým skokem se vůbec netrefil na můstek. Po řadě pádů proklouzl do finále Japonec Nobojuki Niši, který ale v rozhodující jízdě na favorizovaného Bilodeaua nestačil. I tak ale domácí závodníci z dnešních závodů vytěžili hned tři medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články