Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sudová v Kanadě útočila na finále, nakonec skončila sedmá

Val St. Come (Kanada) - Nikola Sudová skončila sedmá na světovém poháru v kanadském Val St. Come. Dvaatřicetileté boulařce unikl postup do superfinále o 32 setin bodu. Závod ve Val St. Come byl možná jejím posledním v kariéře.

Nikola Sudová
zdroj: Reuters

Sudová původně po šampionátu v Kreischbergu uvažovala o konci sezony a možná i kariéry, ale sáhla do vlastních úspor a vydala se ještě na dva závody do zámoří. Před týdnem v Lake Placid si spravila chuť pátým místem a nyní jí v mrazivé Kanadě těsně unikla druhá finálová jízda. "Je to škoda. Jezdilo se mi tady dobře, bylo to podobné jako v Lake Placid, kopec mi seděl. Ale sedmé místo taky není tak špatné. Vím, že na špičku mám," uvedla Sudová.

Z vítězství se radovala americká hvězda Hannah Kearneyová, trojnásobná mistryně světa, která nedopřála triumf domácím lyžařkám. Nejlepší z Kanaďanek Chloe Dufourová-Lapointeová byla stříbrná před krajankou Audrey Robichaudovou.

Světový pohár boulařů bude pokračovat na konci února v Japonsku. Sudová zatím o svém programu jasno nemá. "Zítra pobalíme a vyrazíme zpátky do New Yorku. Pozítří poletíme domů a potom nevíme. Sedmým místem jsem si na Japonsko nevydělala, je tam ale týden díra, tak budeme mít čas se rozhodnout," dodala lyžařka liberecké Dukly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články