Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sudová trénuje na ledovci a na olympiádu chystá staronový skok

Kaprun (Rakousko) - Nikole Sudové začíná sezona za dva týdny a akrobatická lyžařka dělá vše proto, aby na ni byla připravena. Na soustředění v Kaprunu zkouší i skokanský prvek, který už několik let v závodech nepoužila. Kvalitu svých skoků Sudová konzultuje s českou rozhodčí Hanou Kalužíkovou, která by měla "bodovat" také na hrách v Soči.

Je nám líto, video expirovalo.
Nikola Sudová se připravuje na kaprunském ledovci

Chystaný skok rozhodčí Sudové ještě na olympijských hrách v Turíně neuznali. Poté, co jedna z jejích soupeřek dopadla ve Vancouveru lépe, se však k obtížnému prvku vrací. "Trenér říkal: je to skok, který už si skákala, takže to není nic nového. Ale pro mne je to osm let," říká Sudová. V záloze má další "nový" skok, dvojitou helikoptéru, kterou piluje už několik let, ale v závodu neměla zatím dobré podmínky, aby ho předvedla s plnou parádou.

Přestože k tomu nejsou zcela ideální podmínky, trénuje Sudová i jízdu v boulích. "Je to volný terén a napadlo hodně sněhu, takže boule se v tom špatně vyjíždí," hodnotí terén. "Mám vyskákané čtyři skoky, které umím. Budu mít letos hodně možností," dodala. K novým skokům má v záloze ještě tradiční helikoptéru s pozicí a salto vzad s krosem.

Množství jízd na olympiádě donutilo Sudovou také pracovat na fyzické kondici a trochu změnit četnost tréninků. "Dřív jsme měli tři dny trénink a den volno, teď jsou to dny čtyři," poznamenala. Pozitivem na dosavadní přípravě je skutečnost, že po celou dobu měla Sudová v pořádku koleno, v němž si těsně před OH ve Vancouveru přetrhla zkřížený vaz.

Na trénink Sudové se několikrát přišla podívat i rozhodčí Kalužíková, bývalá aktivní boulařka. "Pomohla nám koukat se na skoky očima sudích." uvedla Sudová. , pro níž to budou v nadcházejícím roce již čtvrté hry. "V Soči to bude další vrchol mé kariéry a já předpokládám, že olympiáda je to asi poslední. Doufám, že se třeba podaří přivést medaili," odhaduje Sudová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články