Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sudová skončila na SP v Mariánských Lázních pátá

Mariánské Lázně - Česká lyžařka Nikola Sudová obsadila páté místo v dnešním závodu světového poháru v paralelní jízdě v boulích v Mariánských Lázních. Vyrovnala tak svůj nejlepší výsledek v sezoně z Calgary. Zvítězila Američanka Hannah Kearneyová před Jennifer Heilovou z Kanady, závod mužů ovládl Kanaďan Alexandre Bilodeau.

Sudová, která byla pátá i v dopolední kvalifikaci, vyřadila v osmifinálové jízdě bez problémů Alizee Boulangeatovou z Francie. Na Kanaďanku Chloe Dufourovou-Lapointeovou však ve čtvrtfinále už po pokažené jízdě nestačila. "Páté místo je super, ale je jasné, že s tou druhou jízdou nemůžu být spokojená," prohlásila po závodu Sudová.

Sudová bere letošní sezonu jako návrat do světové špičky po vážném zranění kolena, které ji postihlo před olympiádou ve Vancouveru. Dnešní osmifinálová jízda byla podle ní jednou z nejlepších za poslední dva měsíce. "Takže je vidět, že to jde nahoru. Když si člověk věří, začne víc riskovat," poznamenala.

Mezi muži ve finále porazil olympijský vítěz Bilodeau po těsné jízdě svého krajana Mikaela Kingsburyho. Třetí místo obsadil Francouz Guilbaut Colas.

Výsledky závodu SP v jízdě v boulích

Muži: 1. Bilodeau, 2. Kingsbury (oba Kan.), 3. Cota (USA), 4. Niši (Jap.), 5. Colas (Fr.), 6. Björnlund (Švéd.), ...16. Novák, 23. Vaculík (oba ČR).

Ženy: 1. Kearneyová (USA), 2. Heilová, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová, 4. Robichaudová (všechny Kan.), 5. Sudová (ČR), 6. J. Dufourová-Lapointeová (Kan.), ...15. Vaculíková (ČR).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články