Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Sudová se prosadila v Calgary. Bere páté místo

Calgary - Nikola Sudová dokončila jako pátá podnik světového poháru v kanadském Calgary a dosáhla svého nejlepšího výsledku za poslední téměř dva roky. Naposledy byla česká akrobatická lyžařka tak vysoko v japonském Inawaširu, kde skončila druhá. Sudová si spravila chuť po nevydařeném vstupu do letošní sezony, kterou zahájila 22. místem ve finské Ruce.

Nikola Sudová
zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletá Sudová byla v Calgary pátá už v kvalifikaci a po první finálové jízdě figurovala dokonce na čtvrté příčce. V superfinále pro nejlepší šestici závodnic ji však předstihla ještě domácí Andi Naudeová. Zvítězila americká hvězda Hannah Kearneyová před kanadskými sestrami Chloe a Justine Dufourovými-Lapointeovými. Olympijská vítězka z Vancouveru Kearneyová si tak připsala svůj 43. triumf ve světovém poháru v kariéře a vede průběžné pořadí. Sudová je desátá.

  • "Doufám, že se prokoušu trochu výš a že už nebudu mít tak vysoké číslo. Teď nás čekají dva závody v americkém Deer Valley, tam se těším, i když je to relativně těžký kopec. Ale tady mě to bavilo a měla jsem z lyžování radost a to je důležitý," uvedla Sudová.

Především ranní kvalifikaci v Calgary provázel silný mráz. "Ráno minus dvacet, na větru pětadvacet, rozhýbat nohy bylo docela umění. Takže kvalifikace byla opatrná. Finálová jízda byla asi nejlepší, povedl se mi horní skok. Ale v superfinálové se mi zase povedlo skočit D-spin a odjet z něj v normálním čase srovnatelném s ostatníma holkama," komentovala své jízdy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články