Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sudová musela na prvním tréninku upravovat ortézu

Vancouver - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová má za sebou první zkušební trénink v dějišti olympijských her ve Vancouveru. Devátá žena průběžného pořadí Světového poháru, která v Kanadě startuje s poškozenými vazy v levém kolenu, však díky menším problémům s ortézou absolvovala jen tři z původně plánovaných čtyř jízd. Sedmadvacetiletá boulařka bude nyní čekat, jak bude na zátěž reagovat její zraněné koleno. Další tréninky Sudovou čekají až 11. a 12. února. V sobotu třináctého je poté na programu olympijský závod.

"První jízda byla dobrá, ale ve druhé jí začala ortéza sjíždět, takže jsme museli trénink zastavit a upravit ji," řekl trenér Radek Herot. Při měření bylo Sudové koleno oteklejší než v současnosti. "Takže ortéza je trochu větší. Poupravili jsme ale pásky a další jízdu odjela normálně," uvedl Herot.

"Obavy a chmury českých fanoušků asi nerozptýlím, protože Nikola Sudová při první jízdě skočila na prvním skoku, okamžitě zastavila, zbytek jenom sklouzala dolů. Potom vyjela ještě na druhou jízdu, kde už se důsledně vyhýbala všem skokům, projela jenom boule a sama říkala, že po tom skoku ji v koleně píchlo, že možná je to jenom proto, že není zvyklá na ortézu a nechtěla dál riskovat," informoval komentátor ČT Michal Dusík.

Je nám líto, video expirovalo.
Michal Dusík ve Studiu 6

Kanadští pořadatelé mají v Cypress Mountain stále problém s nedostatkem sněhu, Sudové navíc příliš nevyhovuje ani skutečnost, že trať v noci na úterý zmrzla. "Když jsme se na ni byli v pondělí podívat, tak byla hodně měkká. V noci byly ale minus dva stupně. Potřebovali bychom, aby napadl sníh nebo aby začalo pršet," přiznal Herot. Podle předpovědi počasí by se jejich přání mohlo vyplnit, do Vancouveru a okolí by se totiž podle některých zpráv měl vrátit déšť.

Skikrosaři stále trénují ve Whistleru

Nedostatek sněhu v Cypress Mountain stále trápí i skikrosaře. Češi se tak přesunuli do Whistleru, kde je sice dostatek sněhu, ale chybí jim tam závodní dráha. "Proto si ji stavíme. Takovou lehčí," řekl trenér Vladimír Augusta. Češi dokonce jednají s dalšími výpravami, že se na ni budou připravovat i další závodníci. "Uvidíme, jak to dopadne," uvedl Augusta.

Vzhledem k tomu, že skikros čeká olympijská premiéra až v druhé polovině her, mohou být Kraus i Šafář relativně v klidu. Situaci v středisku pro akrobatické lyžování ale pozorně sledují. "Zatím tam pustili jen boulaře, kteří už tam dva dny trénují. Naše dráha se prý teprve staví," poznamenal Augusta.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články