Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Suárez: Barca byla pro Neymara perfektní, jeho odchod mě pořád bolí

Rekordní přestup brazilského útočníka Neymara, který začátkem srpna zamířil za 222 milionů eur z Barcelony do Paris Saint-Germain, se na výsledcích fotbalistů katalánského velkoklubu nepodepisuje. Luis Suárez nicméně přiznává, že kamaráda v ofenzivní formaci velmi postrádá a zatím nevidí nikoho, kdo by zaujal jeho místo. 

Barcelonské trio MSN slaví gól proti Arsenalu
zdroj: AP autor: Frank Augstein

"Ney nám na hřišti chybí, ale ještě více mimo něj, protože byl speciální," řekl Suárez, jehož pojí s rodákem ze Sao Paula dlouholeté přátelství. "Užili jsme si společně spoustu legrace. Byl hromosvodem dobré nálady po celou dobu působení v Barceloně," dodal.

Zatímco pětadvacetiletý Brazilec po přestupu září dál, Suárezova hvězda zvolna pohasíná. Od poloviny října nerozvlnil síť, v osmi ligových duelech vstřelil pouze 3 góly a k průměru 28 ligových branek z předchozích ročníků se vůbec nepřibližuje.

Neymar naopak skóruje pravidelně a společně s Edinsonem Cavanim a Kylianem Mbappém tvoří nejproduktivnější trio starého kontinentu. "Hraje za jiný tým, což mu nezazlívám. Vzhledem k našemu přátelství mě ovšem jeho odchod pořád bolí," pokračoval El Pistolero.

"Snažil jsem se ho v létě přesvědčit, protože si myslím, že Barca je pro něj perfektním místem, ale on se rozhodl, jak se rozhodl. Nikdy jsme však s Lionelem (Messim, pozn. autora) neřekli: 'Zůstaň, nebudeš tam spokojený,'" zakončil Suárez.

I přes střelecký půst bývalého forvarda Liverpoolu vede Barcelona s bilancí 10-1-0 španělskou nejvyšší soutěž o 4 body před druhou Valencií. Real Madrid ztrácí po jedenácti kolech ze třetího místa dokonce 8 bodů. 

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články