Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Strachová: Chci držet krok s nejlepšími a pokud možno být o krok před nimi

Praha – Nová sezona Světového poháru v alpském lyžování klepe na dveře. Šárka Strachová vstoupí do své patnácté sezony, a přestože bude v jednatřiceti letech patřit k nejstarším závodnicím, stále má nejvyšší ambice. Ráda by se zapojila do boje o malý křišťálový glóbus a uspět hodlá také na mistrovství světa. 

Šárka Strachová
zdroj: AP autor: Nathan Bilow

"Cílů je mnoho. Samozřejmě chci držet krok s nejlepšími a pokud možno být o krok před nimi," řekla Strachová po návratu ze soustředění v argentinském středisku Ushuaia, kde trénovala již popáté.

V nadcházející zimě se bude opět soustředit pouze na slalom, v němž je mistryní světa i bronzovou olympijskou medailistkou. Ze světových šampionátů má i stříbro a dva bronzy. Jen výhra v hodnocení SP jí chybí. Na otázku, zda by brala spíše malý glóbus, nebo další medaili z MS, odpověděla bez váhání: "Obojí."

Je nám líto, video expirovalo.
Strachová: Slalom je disciplína, ve které můžu uspět

Během minulé sezony dojela ve všech slalomech SP v první desítce a mezi elitou se chce držet nadále. "Musím těžit ze zkušeností. Přicházejí mladé dravé závodnice, ale dá se jim stačit a s Veronikou jim budeme zatápět," zmínila Strachová o rok starší Slovenku Veroniku Zuzulovou.

Zkušenosti chce využít třeba při zvládání závodního stresu. "Když jsem vpředu po 1. kole nebo se naopak nepodaří, tak vím, jak to nakopnout a zužitkovat. Je to i o vnímání materiálu," uvedla vítězka dvou slalomů SP. 

Cesta za sněhem do Argentiny během léta je podle ní pro úspěch nezbytná. S letošním soustředěním byla spokojená. "Jeli jsme tam o něco později, ale počasí nám přálo. Všechno klaplo perfektně," pochvalovala si.

Většina lyžařských tréninků se odehrávala dopoledne, odpoledne se Strachová věnovala regeneraci, protože tělo už potřebuje více odpočinku. "Nejvíce se připomínají kolena, jak to u lyžařů bývá. Ale jinak musím zaťukat, že nic zásadního mě netrápí. Z minulé sezony mě bolí rameno, ale ne při sportu, spíš při dlouhých přeletech," prohlásila Strachová.

V poslední době často slýchá otázku, jak dlouho ještě bude závodit. Rozhodnutá stále není. "Soustředím se na tuhle sezonu a uvidíme, jak se budu cítit zdravotně. Sama jsem zvědavá, jaké pocity přijdou a jak se rozhodnu, ale i další olympiáda je lákadlem," zopakovala, že myšlenky startu v Pchjongčchangu 2018 se nevzdává.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články