Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šternberskou trať si pamatuji i poslepu, líčí vrchař Vojáček

Lukáš Vojáček je v letošní sezoně jasně nejsilnějším jezdcem seriálu ME vrchařů v kategorii 1. Své umění už brzy předvede i na domácích silnicích. O víkendu bude ve Šternberku usilovat o pátý sezonní triumf. "Vyhrál jsem tu svůj historicky první závod," prozradil pro Českou televizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Vojáček: V Portugalsku závody do vrchu sleduje u trati 100 tisíc lidí

"Poprvé nám vyšel vstup do sezony," říká Vojáček skromně. A jaký to byl vstup – český závodník vyhrál všechny čtyři dosavadní závody této sezony. "Vyšla jak příprava auta, tak jeho nastavení. Všechno zatím vychází na sto procent," dodává na adresu závodů ve Francii, Rakousku, Portugalsku a Španělsku.

Hodně populární jsou vrchařské závody v Portugalsku. "U trati je tam sto tisíc lidí, ve Francii je to trochu jiné – jede se v přírodním parku," líčí Vojáček. Nezatracuje ale ani domácí podnik ve Šternberku, který se jede na trati slavného Ecce Homo. "Je to jeden z nejhlavnějších závodů v republice. Historicky jde dokonce o můj první vyhraný závod," připomíná.

"Dvakrát nebo třikrát si to (ve Šternberku) projedeme, abychom věděli, co se od minula změnilo. Návaznost tratě si člověk pamatuje se zavřenýma očima. Letos jde o nejdelší podnik co se týká kilometrů, navíc je jedním z nejvíc obsazených závodů. Je to letos samé nej a nej," říká český favorit vrchařského klání.

Dodává i svůj oblíbený úsek šternberské trati. "Jmenuje se to Lipenské sedlo, kde je přechod ze staré tratě na nový okruh. Je to taková srdcovka, kde člověk ví, že to může podržet. Ale také tu nejsem vždy stoprocentní, občas cuknu. Ale letos bych to měl podržet," přemítá Vojáček. "Člověk se musí hrozně koncentrovat, aby neudělal chybu," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články