Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Štěpánová: Short track je zážitek, od prvního metru se jede nadoraz

Karle Štěpánové se víkendový podnik Světového poháru v Albstadtu příliš nepovedl. O to více však doufá, že tomu za několik dní v Novém Městě bude jinak. Česká bikerka se těší na závod v short tracku, který se jí coby schopné cyklokrosařce líbí svou intenzitou. Přímé přenosy závodů v Novém Městě odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánová: Short track je pro nás velký zážitek

Loni pořadatelé short track do programu zařadili, ovšem ne coby plnohodnotnou součást víkendu. Nyní je již situace jiná. Nová disciplína si odbyla oficiální premiéru před týdnem v Albstadtu a v Novém Městě si ji diváci užijí znovu. Dá se přidat, že snad s lepším českým výsledkem: v Německu nedokončili Cink s Kulhavým, nejlépe na tom byla 16. Škarnitzlová.

O čtyři příčky za ní skončila Štěpánová, která se na start chystá i na české půdě. "Doufám, že jsem připravena dobře. Short track je určitě zážitek, největší strach jsem měla z plánování před hlavním závodem, protože tam byla trochu kolize s hlavním dnem. Nevěděla jsem moc, co čekat. Byla jsem pak překvapená, že se od prvního metru jelo nadoraz," míní.

"Je to hodně podobné cyklokrosu, na trati nejsou žádné záludné překážky. Jede se hodně rychle, užili jsme si to. Co jsem slyšela od ostatních, tak všem se to hodně líbilo," dodala česká bikerka, která se v zimních měsících věnuje právě cyklokrosu. Short track se svou délkou pouhých pětadvaceti minut jí svou intenzitou vyhovuje.

"V Albstadtu to bylo těžké, ale ne nereálné," hodnotí zpětně dvacátá žena v pořadí německý podnik, který vyhrála suverénka poslední doby Annika Langvadová. "Trochu mě mrzelo, že tam po startu spadly holky a já se musela dotahovat. V jednom místě navíc došlo k zúžení jen na jednu závodnici, což byl také trochu problém," líčí.

Nyní bude doufat, že na domácí půdě v Novém Městě bude mít více štěstí a vyhne se také nepříjemnému pádu. Organizátoři hlásí, že závod je připraven. "Vše běží podle plánu, všechny úkony jsou bez jakéhokoliv problému. V pátek odpoledne budeme připraveni na závod v short tracku," uvedl předseda organizačního výboru Petr Vaněk.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články