Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Šťastlivci z Česka míří do New Yorku na maraton, poběží i Pirk

Praha – O start na slavném newyorském maratonu je tak velký zájem, že se startovní čísla losují. Mezi padesáti tisíci startujícími letos bude i pětadvacet českých běžců, na které se při losu usmálo štěstí. Dnes se vydali do New Yorku, kde se v neděli maraton poběží.

Je nám líto, video expirovalo.
V New Yorku se schyluje ke startu slavného maratonu

Startovní čísla na newyorský maraton získali organizátoři běžeckého seriálu Run Czech. Ucházet se o ně mohli pravidelní účastníci běhů, jako jsou pražský maraton či půlmaraton a závody v dalších velkých českých městech. Šťastných 25 se losovalo z dvou stovek běžců.

"Já jsem 13. 8. měl narozeniny. Vylosovali mne 13. 8., dostal jsem to jako dárek k narozeninám," řekl účastník newyorského maratonu Michal Čanda. "Jsme skutečně rádi, je to sportovní zážitek života," uvedl další účastník newyorského maratonu Radek Syrový.

V New Yorku se už organizátoři na start pilně připravují. Modrou barvou vyznačili celou trasu. Tu by mělo v neděli absolvovat 50 000 nadšených lidí, včetně kardiochirurga Jan Pirka. "Běhání je nejpřirozenější pohybová aktivita, to je jediný sport, který se člověk nemusí učit, každé dítě umí běhat, takže to je pohyb nám vlastní a je to zdravé," prohlásil Pirk.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články