Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Startuje sportovní reality show Se čtyřkou na vrchol

Praha – ČT4 vysílá první sportovní reality show Se čtyřkou na vrchol aneb nová energie českého lyžování. Projekt se zaměřuje na širokou lyžařskou veřejnost odhodlanou trávit aktivně období zimních měsíců na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně a soutěžit s ostatními lyžaři. ČT4 vychází vstříc více než dvěma milionům aktivních lyžařů v Česku, kteří jsou ochotni vyrazit do Krkonoš a závodit o možnost zažít něco, co si nelze koupit. Čtyřka vyzývá všechny lyžařské nadšence a k soutěžení v duchu motta: "ČT4 – žijeme sportem! Sportuju, lyžuju, zazávodím si a večer se uvidím v televizi."

Ve hře je exkluzivní šance stát se členem reprezentačního týmu sjezdařů a trénovat se Šárkou Záhrobskou nebo Ondřejem Bankem. Od 12. února do 16. března 2011 proto na jedné ze sjezdovek ve Špindlerově Mlýně proběhne nepřetržitý otevřený závod. Své lyžařské dovednosti porovnají všichni milovníci soutěžení a lyžování. Závodní trať bude rotovat po celém Špindlerově Mlýně.

Program soutěže ve Skiareálu Špindlerův Mlýn:

1) Základní část: 12. 2.–16. 3. 2011

Během 30 dnů se rozhodne o 30 vítězích základního kola, kteří postoupí do semifinále soutěže.

ROZPIS ZÁVODŮ

12.–14. 2. Hřiště – horní část černé sjezdovky ve Svatém Petru

15.–17. 2. Malý hank – dolní část černé sjezdovky ve Svatém Petru

18.–20. 2. Cross trať – dolní část černé sjezdovky ve Svatém Petru

21.–23. 2. Hřiště – horní část černé sjezdovky ve Svatém Petru

24.–26. 2. Medvědín – horní část černé sjezdovky

27. 2.–1. 3. Machytka – Horní Mísečky

2.–4. 3. Medvědín – horní část černé sjezdovky

5.–7. 3. Stoh – dolní část sjezdovky

8.–9. 3. Machytka – Horní Mísečky

13.–14. 3. Stoh – dolní část sjezdovky

15.–16. 3. Hřiště – horní část černé sjezdovky ve Svatém Petru

Od 10:00 do 13:00 se pojedou závody pro veřejnost. Od 13:00 do 14:00 jsou pak na řadě finále tří nejrychlejších mužů dne a tří nejrychlejších žen. Rozdíl mezi muži a ženami bude upravovat předem stanovený pevný handicap tak, aby mohli soutěžit dohromady.

2) Semifinále: 18. 3.–20. 3. 2011

Všech 30 "denních vítězů" absolvuje společný profesionální kemp, v němž zažijí pravou lyžařskou přípravu profesionálů na velký závod. V těchto kolech garantujeme soutěžícím totální servis profesionálního závodníka: ubytování, servismany, trenéry, maséry apod. Na závěr kempu se uskuteční závod 30 semifinalistů, z něhož postoupí 5 nejlepších žen a 5 nejlepších mužů do finále soutěže Se čtyřkou na vrchol.

3) Finále: 25. 3. – 26. 3. 2011

Jede se v rámci opravdového mistrovství České republiky za účasti nejlepších českých lyžařů. Pět finalistů a pět finalistek bude bojovat na regulérní FIS trati obřího slalomu.

Ceny:

Vítězové základních kol obdrží poukaz na ubytování a permanentku do Skiareálu Špindlerův Mlýn a lyžařské vybavení.

Vítěz a vítězka finále budou zařazeni do reprezentačního A týmu na přípravné letní a podzimní období a mohou si vyzkoušet, jak trénují skutečné hvězdy. Navíc pojedou následující zimu na atraktivní zájezd, kde zažijí atmosféru světového poháru.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články