Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Startovní listina Jizerské padesátky se rychle plní

Praha - Osm týdnů ještě schází do startu 45. ročníku nejvyhledávanějšího českého běžkařského závodu, Jizerské padesátky. Už nyní je ale téměř plná startovní listina, zbývají poslední volná místa. V Bedřichově se druhý lednový víkend neuskuteční pouze běh na 50 km, na programu jsou i další závody, například Bedřichovská třicítka nebo Jizerská pětadvacítka.

Jizerská padesátka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ve všech závodech volná startovní čísla rychle ubývají. "Aktuálně evidujeme 5 200 přihlášek do individuálních závodů, na samotnou Jizerskou padesátku je to už 4 100 závodníků," uvedl tiskový mluvčí Jizerské padesátky Tomáš Leixner. Z českých jmen bude na startu opět Stanislav Řezáč a tentokrát i člen bronzové olympijské štafety z Kanady Martin Koukal, který se rozhodl tuto zimu věnovat výhradně dálkovým běhům.

Samozřejmě přijedou i zahraniční hvězdy. "Pro účastníky bude zajímavé potkat se třeba s Thomasem Alsgaardem nebo Oskarem Svärdem, Andersem Auclandem a dalšími hvězdami běžkařských maratonů," dodal Leixner. Volných míst už je jen několik set, navýšit kapacitu bohužel nelze, možnosti Bedřichova jsou omezené. Zájemci ještě mají šanci se zaregistrovat na stránkách závodu www.jiz50.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články