Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štafeta lyžařů skončila dvanáctá

Gällivare (Švédsko) - Česká štafeta běžců na lyžích bez Lukáše Bauera zahájila sezonu 12. místem v Gällivare. Z vítězství v závodu Světového poháru se radovali domácí Švédové před Rusy, bronzový stupínek obsadili Norové. České kvarteto, které v únoru získalo bronz na olympiádě ve Vancouveru, do dnešního závodu nastoupilo bez svého největšího tahouna.

Bauer bral ještě minulý týden antibiotika, před sebou má náročný program ve Finsku, a proto po sobotním osmém místě na 15 km neběžel. Na klasický úsek nastoupili Jiří Magál s Martinem Jakšem, ve druhé polovině závodu hájili české barvy Martin Koukal a Dušan Kožíšek.

Magál se udržel v početné skupině a předával na jedenáctém místě se čtvrtminutovou ztrátou na čelo. Jakš si o dvě místa polepšil, elitní šestice však ostatním již výrazně odjela. V čele diktovali tempo především Švédové s Rusy, kteří ostatní soupeře nakonec setřásli. V cílové rovince potvrdil formu vítěz sobotního závodu Marcus Hellner a zajistil Švédům prvenství před finišmanem ruské štafety Alexandrem Legkovem.

V závěrečném úseku se Kožíšek mírně propadl, v cílové rovince si alespoň připsal cenný skalp posledního muže druhé norské štafety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články