Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Štafeta biatlonistů v Hochfilzenu sedmá, vyhráli Norové

Hochfilzen (Rakousko) - Čeští biatlonisté ve složení Jaroslav Soukup, Zdeněk Vítek, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr zopakovali v úvodní štafetě Světového poháru výsledek z letošních olympijských her a v Hochfilzenu doběhli sedmí. Vyhráli suverénně Norové. Jejich finišman Tarjei Bö v rakouském středisku nenašel ani v jednom ze tří závodů přemožitele. Stíhací závod žen vyhrála Švédka Helena Ekholmová. České kvarteto se dlouho pohybovalo až ve druhé desítce, neboť hned první člen štafety Soukup musel absolvovat trestný okruh. V hustém sněžení však ztrácely i další štafety s výjimkou Norska a Rakouska a díky Moravcově skvělé střelbě se české barvy dostaly na osmé místo.

V závěrečném úseku dokázal ještě Šlesingr předběhnout slovinského zástupce a dovezl štafetu na sedmé příčce. V té době už čtyři minuty slavili Norové, které po pokaženém úseku Alexandera Ose vytáhli do čela skvělým výkonem Ole Einar Björndalen a Emil Hegle Svedsen. Stejně jako ve Vancouveru za nimi druzí skončili Rakušané, těsný souboj o třetí místo vyzněl pro Francouze.

Stíhací závod žen ovládla Ekholmová

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu 2010 Rakousko

Stíhací závod Světového poháru biatlonistek v Hochfilzenu vyhrála Švédka Helena Ekholmová s půlminutovým náskokem před Finkou Kaisou Mäkäräinenovou. Třetí skončila Běloruska Darja Domračevová. Jediná česká reprezentantka v závodě Zdenka Vejnarová se posunula z 58. a 52. místo, ale nebodovala. Veronika Vítková na start stíhačky po 60. místě ve sprintu nenastoupila.

Ekholmová se do čela závodu propracovala po závěrečné střelbě. Ta se jí podařila bezchybně na rozdíl od jejích největších konkurentek Mäkäräinenové a Domračevové, které musely na dvě trestná kola. Na střelnici selhala i vítězka sprintu Slovenka Anastasia Kuzminová, která se po pěti minelách propadla na osmou pozici. Šestadvacetiletá Ekholmová, která dříve závodila pod dívčím jménem Jonssonová, si připsala osmé vítězství v závodě Světového poháru v kariéře.

Norové slaví vítězství
zdroj: AP autor: Kerstin Joensson

Hlavní zprávy

Nejčtenější články