Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sprintu v Hochfilzenu kralovaly švédské biatlonistky

Hochfilzen (Rakousko) - Sprint Světového poháru biatlonistek na 7,5 kilometru vyhrála v Hochfilzenu Švédka Anna Carin Olofssonová-Zideková před krajankou Helenou Jonssonovou. Ta nadále vede celkovou klasifikaci SP. Až ve třetím individuálním závodě sezony se podařilo bodovat některé z českých reprezentantek. Po jediné chybě na střelnici dojela na 38. místě Magda Rezlerová s mankem dvou minut a 28 sekund.

Šestatřicetiletá veteránka Olofssonová získala jubilejní desáté prvenství v SP. V Hochfilzenu se jí tradičně daří, vyhrála tu před čtyřmi lety vytrvalostní závod a o rok později i sprint. Obě Švédky přidaly za hustého sněžení k tradičně rychlému běhu i bezchybnou střelbu a výrazně utekly ostatním soupeřkám, z nichž celkově třetí Ruska Olga Zajcevová ztratila už 50 sekund. Seveřankám to nahrává i před sobotní stíhačkou, do níž vyrazí s odstupy z dnešního závodu.

Ani jednou nemusela na trestný okruh Veronika Zvařičová, její běžecký výkon však stačil jen na 48. pozici. Zdeňka Vejnarová, Barbora Tomešová a Gabriela Soukalová skončily až ve druhé polovině výsledkové listiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články