Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sprint opanovala Zajcevová, Vítková doběhla třináctá

Nové Město na Moravě – V hustém sněžení a nárazovém větru vyhrála sprint biatlonistek v Novém Městě na Moravě Olga Zajcevová. Ruská závodnice ve složitých podmínkách ani jednou nechybovala. Druhá skončila Norka Tora Bergerová, velká favoritka a vedoucí žena světového poháru Magdalena Neunerová třikrát chybovala při střelbě vestoje a doběhla třetí. Nejlepší z Češek byla na 13. místě Veronika Vítková. Předvedla solidní běh, při druhé střelbě však stejně jako Neunerová netrefila tři terče. Přesto se ztrátou minuty a 36 vteřin na vítězku zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně.

Magdalena Neunerová
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Doufám, že to je výsledek mojí úrovně, kde bych se ráda pohybovala," řekla Vítková a byla ráda, že se po nevydařeném vytrvalostním závodu výrazně zvedla. "Mám z toho radost, ani spát se mi nebude chtít jít," zářila. "Verča si to zasloužila, třinácté místo je velice pěkné. Je to vzpruha pro celý tým a zejména pro ni," dodal spokojený trenér žen Jindřich Šikola a ocenil bezchybnou položku Vítkové vleže. "To byly desítkové rány, ve stojce měla rány rozházený, ale tři chyby odpovídaly náročným podmínkám, takže zaplaťpánbůh," řekl Šikola.

Další české reprezentantky už na body nedosáhly. Gabriela Soukalová obsadila 43. příčku a na poslední bodovanou 40. pozici ztratila šest vteřin. Zajistila si však alespoň místo na startu nedělního stíhacího závodu. V něm budou naopak chybět Lea Johanidesová a Barbora Tomešová, které doběhly na 72. a 77. místě.

Zajcevová třetím vítězstvím v sezoně navázala na triumfy z prosincového sprintu a stíhačky v Hochfilzenu. "Rozhodovala střelba, proto jsem nadšená, že jsem nechybovala a střílela za nulu. Jeden výstřel jsem vleže podržela, abych si byla jistá, a ve stojce mi to se štěstím jednu ránu poponeslo," oddechla si Ruska.

Na druhém místě skončila se ztrátou 25,5 vteřiny Norka Tora Bergerová, třetí místo obsadila vedoucí žena průběžného pořadí seriálu Magdalena Neunerová z Německa. Za Zajcevovou zaostala o 34,5 sekundy. "Sníh mám ráda, ale tenhle zpomaluje a bylo to extrémně těžké i pro favoritky. Všimla jsem si, že někdo dal ve stojce za pět, já udělala tři chyby a jsem třetí, takže si nemohu stěžovat," řekla Neunerová.

Neunerová navíc ocenila i novoměstské závodiště. „Je to tady skvělé, stadion je krásný.“ Za bezchybný průběh šampionátu vděčí závodníci i velkému množství dobrovolníků, kterých se na organizaci podílí 270. O závody Světového poháru v Novém Městě mají živý zájem i diváci. O víkendu očekávají organizátoři vyprodané tribuny. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články