Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sportovní ředitel ČOV Doktor veze z Koreje pozitivní zprávy

Pchjongčchang – Rok před zimní olympiádou v korejském Pchjongčchangu jdou přípravy podle plánu. Sportovní ředitel Českého olympijského výboru Martin Doktor strávil společně s generálním sekretářem Petrem Graclíkem v dějišti Her několik dnů a stav sportovišť či infrastruktury hodnotí uspokojivě.

Martin Doktor
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

Příští týden zahájí v Pchjongčchangu odpočítávání posledního roku, neboť souboje pod pěti kruhy začnou 9. února 2018. Organizátoři v rámci oslav představí olympijskou pochodeň, zahájí předprodej vstupenek a v ulicích se bude slavit při několikadenním festivalu.

"Pokud bych to měl hodnotit v globálu, tak se mi to líbí víc než při jiných akcích, které jsem měl možnost vidět rok dopředu," řekl Doktor. "Když to porovnám se Soči, tam nám několikrát ukázali jen plány, jak to bude. Tady je třeba ještě něco dodělat, ale někde už jen vymést pavučiny," doplnil.

Aktuálně se v Pchjongčchangu konají Světové poháry v běhu na lyžích a severské kombinaci, během příštího týdne odstartuje mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích a následně Světový pohár v akrobatickém lyžování. "Je to výhoda, že už tady probíhají závody a ostré testy," uvedl Doktor.

Je nám líto, video expirovalo.
Doktor si chválí připravenost Her v Pchjongčchangu

Podobně jako na Hrách v Soči budou i v Koreji dvě centra. V pobřežním městě Kangnung se uskuteční souboje v halových sportech - hokej, rychlobruslení, krasobruslení či curling. "Výhodou je, že v této části jsou sportoviště doslova na pětníku, je to skutečně všechno hodně blízko sebe," poznamenal Doktor.

Cesta do horského Pchjongčchangu bude podle sportovního ředitele ČOV trvat zhruba 45 minut a tam už jsou některá sportoviště od sebe trochu dál. "Všechny disciplíny klasického lyžování jsou u sebe, hned vedle je bobová dráha, z té je vidět úplně všechno. Dál jsou pouze kopce na rychlostní lyžařské disciplíny a svahy na freestyle."

Navštívil i olympijské vesnice, které budou rovněž dvě. "Dokončeny ještě úplně nejsou, ale rozhodně v tomto směru problém nebude," doplnil český funkcionář. "My jsme měli štěstí, protože bylo krásné počasí, nasněžilo, takže to tady vypadalo idylicky, nádherné scenérie. Jen tu bylo poměrně dost lidí," zakončil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články