Sportovní redakce ČT piluje přípravu na Soči

Praha - Do startu zimních olympijských her v Soči zbývá měsíc a sportovní redakce České televize se už pečlivě připravuje na svou nejtěžší misi v tomto roce. ČT bude vysílat přímo ze srdce olympijského parku v pobřežní oblasti, které dominuje olympijský stadion Fišt a v jeho bezprostřední blízkosti se nacházejí všechny arény pro ledové sporty. Olympijské studio ČT nabídne zejména rozhovory se sportovními osobnostmi. Studio budou moderovat Barbora Černošková a Jaromír Bosák.

Je nám líto, video expirovalo.
Přípravy redakce ČT sport na Soči

"Studio bude mít tu výhodu, že bude hned u olympijského parku. Bude uvnitř olympijského perimetru v jedné z reklamních budov, kde jsme získali velmi omezený prostor, ale výhodou bude blízká dostupnost sportovišť. Nevýhodou, že tam nebude taková atmosféra jako při olympijských hrách v Londýně," vysvětlil šéfkomentátor ČT sport Robert Záruba.

Přímo v dějišti zimních olympijských her budou působit tři reportéři ČT, kteří zprostředkují rozhovory na sportovištích a budou předávat další čerstvé informace. Hokejový turnaj obstará reportérka Jana Niklová, v horské oblasti se bude klasickému lyžování, snowboardingu, akrobatickému lyžování, biatlonu, alpskému lyžování a disciplínám v ledovém korytu věnovat Petr Kubásek. "Je to má druhá účast na olympijských hrách. Před dvěma lety jsem byl v Londýně, teď poprvé na zimních hrách," uvedl Kubásek.

V pobřežní oblasti, tedy na rychlobruslení, short-tracku, krasobruslení a curlingu bude jako reportér Ondřej Tomek. "Pro mě to bude třetí účast na zimní olympiádě. Byl jsem v Turíně a ve Vancouveru a bude to pro mě dvojitá změna. Na těch předchozích olympiádách jsem vždy komentoval boby, saně a skeleton a byl jsem v horách. Tentokrát budu reportér a budu přímo ve městě," doplnil Tomek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články