Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sport nejen pro manažery – projekt Se školou na golf cílí na mládež

Praha – Česká golfová federace spustila projekt, který má přilákat širokou veřejnost a především děti, aby si vyzkoušely tento znovu olympijský sport. V první etapě se žáci a studenti seznámí s golfem zábavnou formou, také náčiní proto bude uzpůsobeno těmto účelům. Druhá etapa by měla spočívat v užší spolupráci škol a klubů.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Tomáš Malec představil projekt Se školou na golf

"Chceme prezentovat golf široké veřejnosti tak, že je to zábava pro celou rodinu – že to není sport jen pro manažery," shrnul ve Sportovních zprávách koordinátor projektu Se školou na golf Tomáš Malec.

Jedním z impulsů pro osvětu je i fakt, že golfistů po celé Evropě ubývá. "U nás pořád ten nárůst je, ale je malý, ve státech na západ počet golfistů klesá. Právě proto jsme se rozhodli už v minulém roce pomoci s rozvojem mládeže a oslovit nové hráče, kteří by se k tomu třeba nikdy nedostali," vysvětlil Malec.

V první fázi osloví kluby školy ve svém okolí. "Rádi bychom, aby ta prvotní fáze seznámení se s golfem byla úplně zadarmo," zdůraznil Malec. "Prvotní investice pochází z České golfové federace. Poté přispíváme na chod kroužku. Je možné čerpání příspěvků na trenéry, na učitele i na logistiku," dodal.

Podle Malce záleží na domluvě, jak spolupráce mezi klubem a školou bude probíhat. "Zda se to bude odehrávat v rámci tělesné výchovy, což bychom byli rádi, nebo jako zájmový kroužek mimo osnovy," uvedl koordinátor projektu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články