Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Špindlerův Mlýn bude v březnu 2011 hostit SP sjezdařek

Dubrovník (Chorvatsko) - Do Špindlerova Mlýna se potřetí vrátí závody Světového poháru v alpském lyžování žen. Kalendářní zasedání mezinárodní federace FIS potvrdilo, že v roce 2011 bude krkonošské středisko hostit slalom a obří slalom žen. Šárka Záhrobská a její soupeřky tu budou závodit v pátek 11. března a o den později.

"Je to předposlední závod sezony, navazuje na něj už jen finále Světového poháru ve švýcarském Lenzerheide. V tuto dobu bývá ve Špindlu krásné počasí se spoustou sněhu i jarního sluníčka, takže se máme na co těšit," uvedl ze zasedání v chorvatském Dubrovníku viceprezident organizačního výboru Aleš Krýzl. Světový pohár ve Špindlerově Mlýně se pojede krátce po mistrovství světa v Garmisch-Partenkirchenu.

Špindlerův Mlýn pořádal závody elitního seriálu žen poprvé v prosinci 2005 a znovu loni v lednu. Premiéra Světového poháru v Krkonoších se měla původně konat už v roce 2003, ale tehdy překazil plány organizátorů nedostatek sněhu. 

Březnový termín byl zvolen kvůli lepším sněhovým podmínkám a menšímu návalu turistů. Účastníci závodů a diváci tak nebudou mít ani problémy s dopravou jako v týdnu po Silvestru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články