Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Soutěž tanečních párů vedou Rusové Domninová a Šabalin

Vancouver - Prvním kolem tzv. povinných tanců začala soutěž krasobruslařských tanečních dvojic na olympijských hrách ve Vancouveru. Ruský pár Oksana Domninová a Maxim Šabalin po první sérii vystoupení zatím vede olympijskou soutěž, čeští krasobruslaři Kamila Hájková s Davidem Vincourem jsou 22. Taneční páry budou soupeřit celkem ve třech kolech. Kromě povinných tanců se jedná také o volné a originálních sestavy, lišící se od sebe mírou vlastní iniciativy závodníků. Přímé přenosy z olympiády vysílají programy ČT2 a ČT4 a také zpravodajský web ČT24. Další informace nabízí internetový speciál zoh.cz.

Brněnský pár nezajel v rytmu tanga příliš dobrou jízdu, působil nejistě, což se projevilo v hodnocení rozhodčích. Hájková s Vincourem nakonec poměrně výrazně zaostali za svým maximem a předstihli pouze estonský pár.

Úvod soutěže opanovali favorizovaní Rusové Domninová s Šabalinem, kteří si dokonce zlepšili osobní maximum, což se podařilo i dalším. O více než dva body překonali svůj rekord k velkému nadšení haly Pacific Coliseum domácí reprezentanti Virtueová a Moir, kteří si mohou polepšit oproti bronzu z loňského mistrovství světa.

Třetí jsou američtí šampioni Meryl Davisová a Charlie White, následováni svými krajany vicemistry světa a obhájci stříbrných medailí Tanith Belbinovou a Benem Agostem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články