Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Soupeři zírali, Halfvarsson a Wengová byli příliš rychlí

Lillehammer (Norsko) - Klasické sprinty v norském Lillehammeru vyhráli Calle Halfvarsson a Heidi Wengová. Ujali se tak zároveň vedení v třídenní minitour. Českým závodníkům se nedařilo.

Calle Halfvarsson
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Carl Sandin

Nejlépe si z Čechů vedli Karolína Grohová a Aleš Razým, oba ale daleko zaostali za postupovou třicítkou. Grohová obsadila 43. místo a od postupu ji dělily více než tři sekundy, neuspěla ani Petra Nováková (51.). Razým na 59. příčce ztratil pět a půl sekundy, Michal Novák skončil na 63. místě, Jakub Gräf byl 79. a Petr Knop 85.

Wengová vyhrála sprint poprvé v kariéře a po projetí cílem vřeštěla radostí, jelikož porazila krajanku Maiken Caspersen Fallaovou. "Je to neuvěřitelné, že jsem dokázala být ve sprintu takhle rychlá. Asi se rozbrečím, ale je to nádherné. Vždycky jsem říkala, že porazit Maiken ve sprintu je těžší než Marit (Björgenovou) na distanční trati, a já to dokázala," radovala se Wengová.

Její slavnější krajanka Marit Björgenová, která se vrátila do SP po loňském narození syna, vypadla v semifinále a byla osmá. "Byla jsem trochu tuhá a ve sprintu rozhodují maličkosti, takže jsem s postupem do semifinále spokojená," řekla Björgenová.

Halfvarsson projel cílem první před Norem Emil Iversenem. Třetí skončil další ze Švédů Teodor Peterson. Smůlu měl ve finále Nor Paal Golberg, který hned na startu zlomil hůlku a z bojů o přední příčky byl záhy vyřazen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články