Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Soukup dojel v Ruhpoldingu dvanáctý, bodovali i ostatní Češi

Ruhpolding (Německo) - Biatlonista Jaroslav Soukup obsadil dvanácté místo v individuálním závodu na 20 km na úvod Světového poháru v Ruhpoldingu. Ve zrekonstruovaném areálu se dařilo i dalším třem Čechům, všichni se vešli do bodované čtyřicítky. Zvítězil Nor Emil Hegle Svendsen. Olympijský vítěz před návštěvou 13 000 diváků porazil o 7,4 sekundy Francouze Martina Fourcada a připsal si třetí výhru v sezoně. Na třetím místě skončil Rakušan Dominik Landertinger, jenž o tři a půl sekundy odsunul na čtvrtou pozici staršího z bratrů Fourcadů, Simona.

Osmadvacetiletý Soukup udělal po jedné chybě na obou položkách vestoje a na Svendsena ztratil dvě a čtvrt minuty. Osmnácté místo obsadil nejlepší Čech v SP Michal Šlesingr, jenž si připsal tři trestné minuty a za Soukupem zaostal o půl minuty.

Osmnácté místo obsadil nejlepší Čech v SP Michal Šlesingr, jenž si připsal tři trestné minuty a za Soukupem zaostal o půl minuty. "Není to propadák, ale doufal jsem v lepší výsledek. Na druhou stranu jsem rád, že jsem udržel v průběhu celého závodu koncentraci a rytmus. To je pro mě pokrok oproti nedělnímu závodu s hromadným startem," uvedl Šlesingr. Nové tratě v Ruhpoldingu označil za extrémní. "Ani mně tak nevadí, že tratě jsou fyzicky náročné, problém spíše vidím v nebezpečných sjezdech. Tam jde o zdraví," podotkl. Pořadatelé už přitom po mnoha pádech v tréninku sáhli k úpravě zatáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu 2011 Německo

Ondřej Rybář, reprezentační trenér:

"Všichni kluci odvedli koncentrovaný výkon na střelnici, který navíc podpořili i velmi dobrým během. Samozřejmě mi trochu schází umístění v elitní desítce, ale věřím, že toho při současné formě může někdo dosáhnout příště."

Čtyřiadvacátý doběhl Ondřej Moravec a zaznamenal nejlepší umístění v sezoně. Účastník víkendového Poháru IBU v Novém Městě na Moravě Tomáš Holubec se do Světového poháru vrátil 32. pozicí.

Průběžné vedení v seriálu SP si udržel dnes pátý Tarjei Bö z Norska, který sice předvedl absolutně nejrychlejší běžecký výkon, ale připsal si o jednu trestnou minutu víc než trio na stupních vítězů. Ti shodně chybovali jednou.

Výsledky závodu mužů na 20 km

1. Svendsen (Nor.) 50:39,4 (1 trestná minuta),

2. M. Fourcade (Fr.) -7,4 (1),

3. Landertinger (Rak.) -23,7 (3),

4. S. Fourcade (Fr.) -27,2 (1),

5. Bö (Nor.) -35,5 (2),

...12. Soukup -2:18,2 (2),

...18. Šlesingr -2:45,4 (3),

...24. Moravec -2:59,5 (2),

...32. Holubec (všichni ČR) -3:42,5 (2).

Průběžné pořadí SP:

1. Bö 489 b.,

2. Svendsen 454,

3. Björndalen 338,

...18. Šlesingr 194,

...38. Soukup 81,

...58. Vítek (ČR) 31,

...65. Moravec 25,

...71. Holubec 13.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články