Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Soukalová vyhlíží extrémní skikros: Je to hlavně závod pro radost

Praha – Už zítra odstartuje ve Špindlerově Mlýně světové finále seriálu Red Bull Nordix ve skikrosu na běžkách. Extrémního závodu pro odvážné elitní běžkaře a biatlonisty se nazalekla ani Gabriela Soukalová, čtyřnásobná vítězka závodů světového poháru. Ještě úplně neví, co od netradičního souboje očekávat. Podobně jako jiní čeští reprezentanti, kteří se na trať postaví, doufá, že se budou bavit především diváci.

Gabriela Soukalová
zdroj: Isifa/EPA

"Ještě nikdy jsem nic podobného neabsolvovala. Jsem hodně zvědavá," prohlásila Soukalová. Elitní světová biatlonistka věří, že jí bude přát štěstí. "Doufám, že to nebude ve stylu mých předešlých závodů, ve kterých jsem se zranila a měla jsem smůlu. Je pravdou, že skikros je hodně o předjíždění a ostrých loktech, takže nebezpečí bude určitě hodně velké," zdůraznila.

"Každý by chtěl uspět, ale zase tomu nepřikládáme až takovou váhu. Je to hlavně závod pro radost a pro nás biatlonisty nebo běžce odměna za sezonu," prohlásila Soukalová.

Česko hostí podobný podnik počtvrté, tentokráte ve skiareálu Svatý Petr. "Máme tam skvělé podmínky, aby mohla vzniknout náročná a zajímavá trať," uvedl Krákora.

Je nám líto, video expirovalo.
Gabriela Soukalová a Ivan Krákora o skikrosu na běžkách ve Špindlu

Členitá trať se sjezdy, výjezdy, klopenými zatáčkami, boulemi a skoky prověří odvahu přihlášených. Na startu se objeví třeba běžci Stanislav Řezáč, Lukáš Bauer, Aleš Razým snowboardistka Eva Samková, ale i nejlepší čeští biatlonisté.

"Pro nás obyčejné smrtelníky ta trať představuje překážku, na kterou se nepustíme ani na sjezdových lyžích. Samozřejmě běžci na lyžích i biatlonisté na těch menších prkénkách dokážou neskutečné věci," pronesl organizátor závodu Ivan Krákora. "Pro diváky to bude obrovská show," slíbil.

Startovní pole je po konci sezony zimních sportů skutečně hvězdné. Chybět nebude vítěz světového poháru Petter Northug z Norska a třetí muž konečného pořadí seriálu Dario Cologna ze Švýcarska. "V tuto chvíli máme více než pět desítek zahraničních reprezentantů ze zemí jako Švédsko, Norsko nebo Polsko," upřesnil organizátor závodu Ivan Krákora.

Páteční kvalifikace začne v 10:30, sobotní finále je na programu od 13:00.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články