Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Soukalová po třetím místě: Je to super, ale strašně to bolelo

Kontiolahti (Finsko) – Do závodu šla s tím, že by po nemoci byla ráda alespoň do desítky. Česká biatlonistka Gabriela Soukalová však ve sprintu ve finském Kontiolahti předvedla vynikající výkon a obsadila třetí příčku, což ji příjemně překvapilo. Zároveň však přiznala, že to byl jeden z nejtěžších závodů v sezoně.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK/AP autor: Heikki Saukkomaa

"Překvapená jsem hodně, a to zejména vzhledem k tomu, jak mě závod bolel. Bolelo to extra moc, rozhodně nejvíc v této sezoně," uvedla.

K třetímu místu se odrazila především díky čisté střelbě. Byla to její první nula v sezoně ve sprintu. "Hodně mě to těší už proto, že sprint není zrovna mojí úplně oblíbenou disciplínou," řekla. Ráda by si střeleckou pohodu přenesla do nedělního stíhacího závodu, ve kterém má ale hodně foukat. "Střelnice tu je docela otevřená, o to je to horší. Ale doufám, že nejen já, ale celý náš tým budeme mít štěstí," řekla.

Do sprintu startovala s číslem 71 až z třetí skupiny. Sníh na trati už byl v té době rozježděný a místy hluboký. "Toto rozhodnutí jsem nechala zcela na Ondrovi (kouči Rybářovi), protože trenér měl dobře nastudovanou předpověď počasí. A v pozdním odpoledni se tu mělo ochladit. Ve finále to možná zcela tak úplně nebylo, ale i tak jsem to z té třetí skupiny zvládla dobře. Jsem moc ráda, že jsem si dokázala pohlídat střelbu," řekla dvojnásobná stříbrná olympijská medailistka ze Soči.

Ve světovém poháru se drží na pátém místě, jen třináct bodů za Norkou Tiril Eckhoffovou. "Každý, kdo závodí, chce útočit. Čím více člověk chce, tím to obyčejně hůře dopadá, takže budu prostě jen závodit a ono to nějak dopadne," řekla Soukalová. "Určitě jsem však v této pozici mnohem raději, než tomu bylo před týdnem, kdy jsem sledovala světový pohár v televizi. Nemožnost závod ovlivnit je ubíjející."

V pořadí SP mohla být i výše, ale přišla o pět startů. V Anterselvě byla v lednu diskvalifikována a kvůli nemoci chyběla minulý týden v Pokljuce. Přišla tedy o dost bodů. "Vzhledem k tomu, jak se pro mě sezona vyvíjela, mě to opravdu mrzí," řekla Soukalová.

Zvláště nemoc přibrzdila českou hvězdu v rozletu. "Po olympiádě jsem byla hodně motivovaná a odhodlaná se poprat o co nejlepší výsledek ve světovém poháru. Díky medailím ze mě spadlo i velké napětí, prostě vše se vyvíjelo dobře. A pak přišla nemoc, kterou jsem vůbec nepotřebovala. To mě dost štvalo," přiznala. "Body mi teď chybí, mohlo to být mnohem lepší. To je fakt, ale také život," konstatovala Soukalová.

Je nám líto, video expirovalo.
V Kontiolahti se ve sprintu radovala Mäkäräinenová
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články