Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Soukalová jednou minula a skončila ve sprinterském závodě šestá

Östersund - Gabriela Soukalová na první střelbě jednou minula a následný trestný okruh v délce 150 metrů zhatil její pódiové šance. Na vítěznou Norku Flatlandovou ztratila ve sprinterském závodě na 7,5 km necelých 29 vteřin a skončila celkově šestá. Veronika Vítková se jen těsně nevešla do elitní desítky a obsadila jedenácté místo. Soukalová si díky bodům za šesté místo udržela pozici vedoucí závodnice celkového pořadí.

Nejlepší tři biatlonistky sprintu - Zajcevová, Flatlandová, Bergerová
zdroj: AP Photo/TT autor: Pontus Lundahl

Soukalová sice po svém dojezdu do cíle průběžně vedla, když se v pořadí vměstnala před slovenskou biatlonistku Gerekovou. Pak se však před ní dostaly ruské závodnice Zajcevová se Starykovou a Češka postupně klesala mimo medailové pozice.

Umístění Soukalové následně zhoršily i Norky Bergerová s Flatlandovou, které se k ní nejprve díky velice rychlému běhu časově přibližovaly a na posledních mezičasech ji i přeskočily. Vítězná Flatlandová za sebou nakonec Soukalovou nechala o necelou půlminutu, a česká závodnice tak nenavázala na vítězství z dvojnásobně dlouhé trati. Pro Flatlandovou jde o teprve druhé vítězství v SP v kariéře.

Jindřich Šikola, reprezentační trenér:

"Gabča i Veronika udělaly každá malou chybu vleže a to je vlastně jediné, co jim lze vytknout. Gábina dala těsnou ránu na jedenáct hodin, ta ji připravila o pódiové umístění."

Druhou nejlepší českou závodnicí byla Veronika Vítková, která se jen těsně nevešla do elitní desítky. Ve stíhacím závodě bude ženská reprezentace mít své dvě zástupkyně. Vítková po smíšených štafetách vynechala vytrvalostní závod, protože se necítila zdravotně v pořádku. "Nebyla jsem zdravá ani nemocná, jen jsem se prostě cítila hodně špatně," řekla a výsledek sprintu hodnotila pozitivně. "Výkon mě mile překvapil. Cítila jsem sílu i energii až do cíle a z toho mám velmi dobrý pocit."

Další česká biatlonistka Jitka Landová totiž neměla při své premiéře v sezoně přesnou mušku, musela na pět trestných kol a obsadila až 84. místo. Startovat měla také Barbora Tomešová, ale onemocněla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprinterského závodu na 7,5 km

Závod SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):

Ženy - sprint 7,5 km: 1. Flatlandová (Nor.) 20:41,2 (0 trest. okruhů), 2. Zajcevová (Rus.) -15,9 (0), 3. Bergerová (Nor.) -22,0 (1), 4. Domračevová (Běl.) -24,1 (1), 5. Starychová (Rus.) -24,3 (0), 6. SOUKALOVÁ -28,8 (1), 7. Jurjevová (Rus.) -34,9 (0), 8. Solemdalová (Nor.) -36,2 (1), 9. Gereková (SR) -44,8 (0), 10. Bescondová (Fr.) -49,3 (1), 11. VÍTKOVÁ -49,5 (1), ...84. LANDOVÁ -3:22,7 (5).

Průběžné pořadí SP (po 2 z 26 závodů): 1. SOUKALOVÁ 98 b., 2. Domračevová 81, 3. Flatlandová 79, 4. Jurjevová 79, 5. Zajcevová 78, 6. Brunetová (Fr.) 74, ...28. VÍTKOVÁ 30, 36. TOMEŠOVÁ 21.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články