Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Softballisté úspěchy nepřeceňují, nejtěžší soupeři je teprve čekají

Havlíčkův Brod - Po čtyřech letech opět hostí evropský šampionát softbalistů Havlíčkův Brod. Český tým obhajuje zlato z roku 2012 a současně by rád poprvé triumfoval na domácí půdě. V roce 2010 totiž ve finále podlehl Dánům.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Softballisté Jonáš Mach a Karel Kadečka

Česká nejvyšší soutěž získala v posledních letech pověst nejlepší ligy v Evropě, i proto patří reprezentace k hlavním favoritům na zisk trofeje. Havlíčkův Brod hostil mistrovství starého kontinentu už v roce 2010 a i v tomto roce dokráčeli domácí hráči až do bojů o zlato, ale tam je zastavilo Dánsko.

V roce letošním jsou domácí softbalisté znovu připraveni bojovat o ty nejvyšší mety. A prostředí si nadmíru užívají. "Je skvělé hrát před domácím publikem. Už proti Belgii byli fanoušci úžasní. Hodně jsem si to užíval," přiznává nadhazovač Jonáš Mach.

Výhodu domácího prostředí potvrzuje i třetí metař Karel Kadečka. "Je parádní, že můžeme mít v Čechách takový turnaj. S Belgií byla aréna téměř vyprodaná, byl to úžasný zážitek pro hráče a snad i pro diváky," říká.

Češi zatím mají za sebou dva suverénní zápasy. Porazili nejdříve Chorvatsko jasně 17:0, jednoznačně porazili i Belgii – 10:0. "Zatím hrajeme s týmy mimo nejsilnější čtyřku. Hlavně je to vidět v nadhozu, kdyby jej měla Belgie silnější, zápas mohl být zajímavější," myslí si Mach.

Těžší zápasy však reprezentaci teprve čekají. "Dlouhodobě se pereme o nejvyšší příčky s Nizozemskem, Dánskem a Velkou Británií. Rozjezd byl s outsidery, ale postupně to bude stoupat výš a výš. Proto první dvě výhry nepřeceňujeme," řekl Kadečka. O medailích se bude v Havlíčkově Brodu rozhodovat 19. července.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články