Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Softbalistky po ME: Je to neúspěch, ale daly jsme do toho všechno

Praha - České softbalistky se vrátily z mistrovství Evropy, kde obhajovaly bronz z posledních dvou šampionátů. Na letošním turnaji se ale představil pozměněný, mladý tým, jehož značná část pojede na mistrovství světa juniorek. Reprezentantky nakonec vybojovaly na turnaji čtvrté místo. "Úspěch to není, jely jsme si pro medaili. Ale byl to nejlepší tým, který jsme za poslední roky měly," uznala vnější polařka Lucie Halakucová.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: České softbalistky na ME

Češky se na turnaji prezentovaly výbornou obranou, Veronika Pecková byla s 58 strikeouty nejúspěšnější nadhazovačkou turnaje. Naopak v útočné fázi se hráčky trápily, projevila se menší zkušenost se seniorským softballem. "Není to takové, jak bychom si přály, ale hodně na tom pracujeme a určitě nepolevíme," řekla Halakucová.

Problém v útoku je podle ní zejména ve větší herní vytíženosti na lepší úrovni. "Nebát se dát do toho pořádnou ránu a dávat to za plot," zasmála se. Softbalistky na turnaji hrály i tři zápasy denně. "Byl to asi největší maraton, co jsem kdy hrála. Byly jsme na hřišti od 7:30 do půl druhé v noci."

"I ten mladý tým má zkušenosti. Holky jsou šikovné a není důvod, proč nehrát dobře. Mimo to tam bylo i několik starších hráček. Jasně jsme na to měly dostatečné zkušenosti," dodala Halakucová, která si jinak pochvalovala zejména komunikaci v týmu a podporu od realizačního týmu.

Softbal
zdroj: ČT24

Reprezentace na turnaji skvěle odehrála základní skupinu, ve které vyhrála všech pět zápasů. V play-off Češky zvládly důležité zápasy s Ruskem a Američankami posíleným Řeckem a postoupily mezi 4 nejlepší týmy turnaje.

V semifinále pak v napínavém utkání podlehly Velké Británii ve druhé nastavené směně 1:4. Bronzovou příčku tak český výběr neobhájil a nezajistil si místo na mistrovství světa v Japonsku. "Už je to asi zavřené," zhodnotila šance na postup nadhazovačka Pecková.

Momentů, proč Češky nezvládly závěr, bylo podle Peckové víc. "Skórovacích šancí jsme měly dost. Bohužel jsme je nevyužily a Britkám se to podařilo dřív. Daly jsme do toho všechno," řekla Pecková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články