Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Snowboardcrossař Novotný skončil šestnáctý, Wescott obhájil

Vancouver - Američan Seth Wescott obhájil ve Vancouveru olympijské vítězství ve snowboardcrossu. Druhý byl Kanaďan Mike Robertson a třetí Francouz Tony Ramoin. Český reprezentant Michal Novotný po boji vypadl ve čtvrtfinálové jízdě a v konečném pořadí obsadil šestnáctou pozici. Oproti minulé olympiádě v Turíně si tak pohoršil o tři místa. Druhý český závodník David Bakeš měl v první kvalifikační jízdě pád, díky druhému pokusu se sice dostal do osmifinále, ale to nedokončil a byl klasifikován na posledním, 32. finálovém místě. Sportovní přenosy sledujte na programech ČT2, ČT4 nebo webu ČT24. Podrobnější informace nabízí speciál k olympijským hrám ve Vancouveru www.zoh.cz

Wescottovi se taktéž nepovedla první kvalifikační jízda, v níž málem upadl. Nakonec postoupil díky času z druhého pokusu až ze sedmnáctého místa. V osmifinále a čtvrtfinále ale už vyhrál a v semifinále byl druhý. Ve finále odstartoval jako poslední, ale skvělou stíhací jízdou nakonec všechny soupeře předjel, Robertsona až v závěru.

Novotný měl v osmifinále zpočátku neuvěřitelné štěstí. Odstartoval špatně a jel na poslední pozici, ale pak se po pádu dvou soupeřů dostal na druhé postupové místo. Potom chyboval a cílem projel jako třetí. Nakonec mu pomohla diskvalifikace soupeře. Ze hry vypadl čtvrtý muž kvalifikace Xavier De Le Rue. Hned první jízda byla konečnou i pro dalšího z favoritů Američana Grahama Watanabeho, druhého muže kvalifikace, i jejího vítěze Alexe Pullina z Austrálie.

Novotný v polovině trati upadl

Ve čtvrtfinále Novotný ukázal srdce závodníka. Po celkem povedeném startu jezdil na třetím místě, ale když zaútočil na druhou postupovou pozici při skoku zhruba v polovině trati, dostal se do kontaktu s Rusem Andrejem Boldykovem a upadl.

Oba české reprezentanty v přípravě na olympiádu omezovalo zranění. Novotný měl problémy s kotníky, které si poranil před Silvestrem. Bakeše omezovalo koleno poškozené při tréninku na nedávných X-Games.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články