Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Snow Show ve Špindlerově Mlýně – Špotáková, Krýzl, Trejbal

Špindlerův Mlýn (Krkonoše) – S uplynulým sportovním rokem se jako tradičně rozloučila 30. prosince exhibice sjezdového lyžování Snow Show. Akce se zúčastnila i olympijská vítězka a mistryně světa v hodu oštěpem Barbora Špotáková. Ta se na Černé sjezdovce ve Skiareálu ve Svatém Petru představila ve slalomovém klání spolu s plejádou českých sjezdařských reprezentantů, ať již členů dospělého áčka či juniorských a žákovských týmů. V závodě se z vítězství mezi muži zaradoval Filip Trejbal před Kryštofem Krýzlem a Adamem Zikou, mezi ženami dobyla prvenství Lucie Hrstková před Kateřinou Pauláthovou a Michaelou Smutnou.

Špotáková se na sjezdové lyže postavila v této zimní sezoně vůbec poprvé, znovu ale prokázala, že jako rodačka z Jablonce nad Nisou má k zimním sportům blízko. "Já se na lyžích moc nebojím, protože si myslím, že padat umím, a nejsem ten typ, který by riskoval," řekla Špotáková.

Vedle oštěpařky se ve Špindlerově Mlýně se představily i dvě české lyžařské naděje pro olympijské hry ve Vancouveru 2010 – Kryštof Krýzl a Filip Trejbal. Přestože se jejich souboj nesl v exhibičním duchu, dopadl velmi těsně vítězstvím Trejbala. "Celý rok je uzpůsoben tak, aby to tělo bylo na olympiádě připraveno podat nejlepší výkon, a to jak z fyzického, tak z psychického hlediska," podotknul juniorský mistr světa ve slalomu Trejbal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články