Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slovenský biatlonista Hurajt má bronz, vyhrál Usťugov

Whistler - Biatlonista Pavol Hurajt nečekaně vybojoval na olympiádě ve Vancouveru bronzovou medaili v závodě s hromadným startem a získal pro Slovensko po zlatu a stříbru Anastasie Kuzminové třetí cenný kov z her v Kanadě. Z vítězství se dnes radoval Rus Jevgenij Usťugov, druhý byl Francouz Martin Fourcade. Jediný Čech na startu Michal Šlesingr dojel na 16. místě. Další informace nabízí webový speciál zoh.cz.

Slovensko zažívá na biatlonových tratích ve Whistleru nejlepší olympijské okamžiky v samostatné historii. Hurajt před odjezdem do Vancouveru na velké akci ještě nedosáhl na elitní desítku, ale v Kanadě výrazně ožil. Po sedmém místě v úvodním sprintu a páté pozici ve vytrvalostním závodě dokázal bezchybně zastřílet a díky tomu zkompletoval pro Slovensko sadu medailí.

Poslední individuální závod mužů ve Whistleru byl dlouho vyrovnaný. Třicetičlenné startovní pole se drželo pohromadě, roztrhala jej až závěrečná čtvrtá střelba vestoje. Hurajt odjel z poslední položky jako první, ale v kopci se přes něj přehnal vítězný Usťugov, který získal pro Rusko první cenný kov z biatlonových soutěží ve Vancouveru, hned ten nejcennější.

O pár metrů později předjel dvaatřicetiletého Slováka i Fourcade a zdálo se, že dopředu půjde také Rakušan Christoph Sumann. Hurajt však v závěru zabojoval a uhájil překvapivý bronz. Také druhý Fourcade získal na velké akci první individuální medaili.



Závod se povedl Šlesingrovi, který vyběhl na trať až z 26. pozice, ale postupně se posouval pořadím vpřed. Povedla se mu hlavně střelba vestoje, při závěrečných dvou položkách ani jednou nechyboval a propracoval se na konečné 16. místo. Dosáhl tak nejlepšího českého výsledku v biatlonu ve Vancouveru. Naopak hrubě se nedařilo norské hvězdě Olemu Einaru Björndalenovi. Fenomenální závodník místo útoku na jedenáctou olympijskou medaili zápolil s nepřesnou střelbou a celkem sedmkrát musel na trestný okruh. Skončil až na 27. místě.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články