Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Šlesingr vybojoval páté místo v hromadném startu, Moravec třináctý

Oberhof - Úspěšnou pouť českých biatlonistů ve světovém poháru v německém Oberhofu zakončili muži závodem s hromadným startem. Z českých reprezentantů byl na patnáctikilometrové trati nejlepší Michal Šlesingr na pátém místě. Ondřej Moravec dojel třináctý. Oba Češi se nevyhnuli kolizím. Šlesingr upadl přes soupeře při jednom ze sjezdů, Moravec přišel během předávky občerstvení o hůlku. S nulou na kontě střeleckých chyb vyhrál Martin Fourcade z Francie, druhý dojel Anton Šipulin a třetí další Rus Dmitrij Malyško.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Šlesingr minul dohromady třikrát na obou střelbách vestoje a na stupně vítězů mu chybělo sedm sekund. Druhý Čech na startu Ondřej Moravec si připsal čtyři trestné okruhy.

Fourcade jako jediný dokázal ve větrných podmínkách zvládnout všechny čtyři střelby bez chyby a dosáhl na 36. vítězství ve světovém poháru v kariéře. Druhý byl Rus Anton Šipulin, který ztratil jen 13 sekund, i když byl čtyřikrát na trestném kole. Oba jsou také v čele průběžného pořadí.

"Byl tam přede mnou pád a já se nevyhnul. Upadl jsem a zlomil hůl. Rozhodilo mě to z tempa, navíc jsem musel jet i kus trati o jedné holi," litoval Šlesingr. O medaili ho připravila poslední rána. "Přemýšlel jsem, jestli ji odložit a pokusit se terč trefit nebo s rizikem odpálit. Zvolil jsem druhou možnost," popsal.

Z Oberhofu si veze páté a 13. místo, v klasifikaci SP je dvanáctý. Přesto ho znovu namíchly zrádné podmínky v tamním areálu. "Bych to tady zrušil. Prostě zahrnout, oplotit a dát ceduli zákaz vstupu. Každý rok tady nejsou fér podmínky a je to tu na trati nebezpečné," řekl Šlesingr. "Uznávám ale, že Veronice (Vítkové) by se to asi nelíbilo," usmál se.

Moravce "naháněli" na trati

Z Oberhofu odjede nakonec spokojený i Ondřej Moravec, který řešil potíže s hůlkou. "Byla to nešťastná náhoda. Při občerstvení mi Tomáš Kašpar přišlápl lyži. A jak jsem se pád snažil vybrat, zalehl jsem si hůl a zlomil ji," popisoval nehodu. "Bylo to na začátku sjezdu, ztratil jsem rychlost a pak se Romanu Karpíškovi nepodařilo předat mi náhradní hůl pod kopcem, to už jsem pro změnu byl ve velké rychlosti."

Dlouho pak pokračoval o jedné holi, než jej "dostihl" Marek Lejsek. "Byla to škoda, protože jsem ztratil kontakt se skupinou a ve větru jsem to na rovinách musel tahat sám. To mě stálo dost sil." V poslední položce mu pak navíc vypadl náboj. "Toho štěstí dnes moc nebylo, takže jsem za třinácté místo vlastně rád," doplnil Ondřej Moravec.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Muži - závod s hromadným startem (15 km): 1. M. Fourcade (Fr.) 44:52,0 (0 trestných okruhů), 2. Šipulin -13,1 (4), 3. Malyško (oba Rus.) -30,7 (3), 4. Anev (Bulh.) -31,4 (3), 5. Šlesingr (ČR) -37,8 (3), 6. Rastorgujevs (Lot.) -38,9 (4), 7. Fak (Slovin.) -43,7 (3), 8. Doll (Něm.) 44,5 (3), 9 Lapšin (Rus.) -44,6 (4), 10. Schempp (Něm.) -51,2 (5), ...13. Moravec (ČR) -1:31,9 (4).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 25 závodů): 1. M. Fourcade 481, 2. Šipulin 390, 3. Svendsen (Nor.) 343, 4. Fak 338, 5. Schempp 315, 6. Moravec 310, ...12. Šlesingr 210, 46. Soukup 44, 52. Krčmář 32, 54. Krupčík (všichni ČR) 28.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články