Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šlesingr: Před závodem jsem chodil s klapkami na očích

Nové Město n. Mor. (Žďársko) – Závody v Novém Městě pro něj byly v poslední době jakoby zakleté. Dvakrát v řadě mu domácí podnik nevyšel. Napotřetí se však již Michal Šlesingr dočkal úspěchu. Se smíšenou štafetou získal stříbrnou medaili a sám k tomu přispěl výborným výkonem na třetím úseku. V cíli si pak nemohl vynachválit podporu fanoušků. "Divácká kulisa je tady úplně úžasná," řekl.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Před třemi lety Šlesingr nezvládl při SP tlak fanoušků a mistrovství světa o rok později v Novém Městě promarodil. Až nyní se dočkal slastných pocitů. "Bylo to úplně úžasné. Divácká podpora je hodně znát. Lidi na trati dokážou předat kus energie, což pomůže," pochvaloval si Šlesingr. "Svůj úsek jsem zajel velmi dobře, s tím jsem spokojený a je to pro mě nejlepší závod v Novém Městě."

Před závodem se bál přemotivovanosti, toho, jak zvládne očekávání fanoušků. "Je to pro nás závazek, i proto jsem chodil s klapkama na očích. Nasadil jsem si zrcadlové brýle, aby lidi neviděli, že se na ně nepodívám. Snažil jsem se moc to nevnímat a oprostit se od toho, že lidi přišli kvůli nám," popisoval svůj předzávodní stav.

Na trati ale odvedl výbornou práci. Vleže střílel přesně, což mu dodalo klid. "Podařilo se mi udržet koncentraci tam, kde jsem potřeboval, takže jsem spokojený, že jsem to zvládl," oddechl si. I fyzicky na trati za pomoci fanoušků patřil mezi nejrychlejší. "Docela to šlo, a když se daří, tak se energie do těla taky vrací rychleji."

Po střelbě vstoje vyjížděl deset vteřin za vedoucím Norem, ale Johannese Böa dojel a předával Ondřeji Moravcovi jako první. "Bylo to poslední kolo a vzhledem k tomu, že první dvě se nejela úplná hrana, tak jsem ze sebe vydal zbytek sil. A říkal jsem si, že divákům to nemůžu udělat, abych nechal soupeře předávat první," řekl Šlesingr.

Zatímco před startem chodil po stadionu v brýlích, po svém úseku si je naopak sundal a vychutnával si ovace fanoušků. Tribuny mu děkovaly skandováním jeho jména. "To bylo super. Divácká kulisa je tady úplně úžasná," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články