Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šlesingr klesl ve stíhačce na dvacátou pozici

Presque Isle (USA) - Biatlonista Michal Šlesingr nevyužil ve stíhacím závodu Světového poháru v americkém Presque Isle jedenáctého místa ze sprintu a ve stíhačce klesl po špatné střelbě na dvacátou pozici. Šlesingr předvedl na střelnici málo vídané výkyvy. První položku vleže zvládl bez chyby, po druhé musel na tři trestné okruhy; totéž se opakovalo i na stojce. Na vítěze, Francouze Alexise Boeufa, který si připsal premiérový triumf, ztratil více než dvě a půl minuty.

"Nevím jak, ale zavadil jsem o krytku dioptru. Všiml jsem si toho, až když jsem mířil a nic neviděl," popsal Šlesingr na webu biatlonového svazu potíže na druhé střelbě. Protože s nabitou zbraní se podle pravidel nesmí manipulovat, musel otevřít závěr, a tak vyhodil i nábojnici. "Asi mě to rozhodilo, jinak si neumím vysvětlit tolik chyb najednou," uvedl. Další zaváhání pak následovalo na závěrečné položce. "Hodně foukalo, už jsem byl i dost unaven, nohy se mi třásly a už jsem prostě nedokázal pořádně zamířit. Přitom jsem se snažil rány držet, nic nepodcenit... Možná i to byla chyba, protože jsem na střelnici prostál zbytečně moc času," litoval biatlonista, který na trati dosáhl šestého času.

Třicátou pozici obsadil Jaroslav Soukup, jenž si navzdory šesti chybám o dvě příčky polepšil. Nevyšla mu především závěrečná stojka, po níž musel obkroužit čtyři trestná kola.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu 2011 USA

Čtyřiadvacetiletý Boeuf byl sice ve sprintu až devátý, díky dvěma chybám na střelnici, což byl v dnešním závodu vynikající výsledek, si dojel pro největší úspěch kariéry. Druhý byl Rus Ivan Čerezov, třetí skončil Švéd Carl Johan Bergman.

Vítková se posunula na 21. místo

Biatlonistka Veronika Vítková obsadila ve stíhacím závodu 21. místo a vylepšila svůj nejlepší výsledek v sezoně. Dvaadvacetiletá Vítková, jež se právě v Presque Isle před pěti lety stala dorosteneckou mistryní světa, si v desetikilometrovém závodě polepšila o dvě místa oproti pátečnímu sprintu. Na střelnici chybovala čtyřikrát a na vítězku ztratila 3:22 minuty.

Popáté ze šesti závodů vyhrála Norka Tora Bergerová, která absolvovala také čtyři trestné okruhy. Z posledních šesti závodů nevyhrála pouze v pátek, kdy ji o devět sekund porazila vedoucí žena SP Helena Ekholmová ze Švédska. Dnes Bergerová zvítězila o půl minuty před Francouzkou Marií Dorinovou. Třetí byla Darja Domračevová z Běloruska. Americká část Světového poháru pokračuje od čtvrtka ve Fort Kentu. 

Výsledky SP v biatlonu

Stíhací závod mužů:

1. Boeuf (Fr.) 36:02,4 (2 tr. okruhy),

2. Čerezov (Rus.) -10,3 (4),

3. Bergman (Švéd.) -14,3 (3),

...20. Šlesingr -2:36,6 (6),

...30. Soukup (oba ČR) -3:20,8 (6).

Průběžné pořadí SP:

1. Bö 679 b.,

2. Svendsen (Nor.) 592,

3. M. Fourcade 567,

...19. Šlesingr 292,

...37. Soukup 140,

...48. Moravec 89,

...54. Holubec 66,

...70. Vítek (všichni ČR) 31.

Stíhací závod žen:

1. Bergerová (Nor.) 35:12,10 (4 tr. okruhy),

2. Dorinová (Fr.) -30,7 (3),

3. Domračevová (Běl.) 1:11,2 (5),

...21. Vítková (ČR) -3:22,3 (4).

Průběžné pořadí SP:

1. Ekholmová 637,

2. Mäkäräinenová 630,

3. Henkelová (Něm.) 579,

...48. Vítková 55,

...54. Tomešová 35,

...73. Vejnarová (všechny ČR) 19.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články