Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šlesingr dojel ve sprintu biatlonu jedenáctý

Presque Isle (USA) - Biatlonista Michal Šlesingr skončil ve sprintu Světového poháru v americkém Presque Isle jedenáctý. O lepší výsledek a čtvrtou účast v elitní desítce v sezoně ho připravily dvě chybné rány na střelnici. Z vítězství se radoval přesně střílející Němec Arnd Peiffer. Ženský sprint na 7,5 kilometru vyhrála Švédka Helena Ekholmová a dostala se do čela průběžného pořadí SP. Veronika Vítková skončila na bodovaném 23. místě.

Šlesingr, dvojnásobný medailista z mistrovství světa 2007, oslavil ve čtvrtek v mrazivém středisku na severovýchodě Ameriky 28. narozeniny a zabojovat o stupně vítězů bude mít šanci v nedělní stíhačce. Do ní však odstartuje se ztrátou minuty a 23 sekund na Peiffera. "Když to nevyšlo dnes, tak snad to vyjde ve stíhačce. Na tu se moc těším, kontaktní závody mám přece jenom raději než intervalové," uvedl Šlesingr. "Běhá mi to dobře, tak věřím, že se i trefím a třeba si dám k narozkám dodatečný dárek," dodal dvojnásobný medailista z mistrovství světa 2007.

Ještě po druhé střelecké položce byl Šlesingr patnáctý, ale v závěrečném kole předstihl například olympijského vítěze Vincenta Jaye z Francie nebo Maxima Čudova z Ruska. "Běželo se mi opravdu dobře, a tak mě dvojnásob mrzí, že jsem nezvládl lépe střelbu. Navíc střelnice tady není vůbec obtížná. Vleže jsem ránu přetáhl a ve stojce si ani chybu neuvědomuji. Trenér mi říkal, že to bylo hodně těsné," poznamenal.

Spolu s Peifferem se na stupně vítězů postavili Francouz Martin Fourcade, jenž byl o 16 sekund pomalejší než vítězný Němec, a Rus Ivan Čerezov. Třiadvacetiletý Peiffer vyhrál ve Světovém poháru potřetí v kariéře. Sobotních smíšených štafet se čeští biatlonisté nezúčastní.

Česká výprava odjela do USA zúžená jen na čtyři reprezentanty. Jaroslav Soukup si v dnešním závodě vyjel 32. místo. Tomáši Holubcovi se sprint vůbec nevydařil a s čtyřmi trestnými okruhy skončil téměř na konci dvaasedmdesátičlenného startovního pole. Do nedělního stíhacího závodu se nekvalifikoval.

Ilustrační foto
zdroj: AP autor: Kerstin Joensson
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články