Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šlesingr: Chyběl kousek, ale stíhačka by nemusela být špatná

Nové Město na Moravě - Sedm desetin vteřiny chybělo Michalu Šlesingrovi na medailové umístění. Jen maličkosti tak českého biatlonistu připravily o úspěch na domácím závodě světového poháru. Páté místo však Šlesingrovi dává nadějnou pozici do stíhacího závodu. Přímý přenos stíhacího závodu žen z Nového města sledujte od 12:30na ČT sport a našem webu, klání mužů je na programu od 14:30.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Šlesingr předvedl výtečný závod. Měl pátý nejlepší běžecký čas a na střelnici trefil všech deset terčů. "Bylo to dobrý, povedlo se to. Každý výsledek do desítky do patnáctky je super a je to dobrá pozice do stíhačky," řekl. Na stupně vítězů to ale nestačilo. Kouč Marek Lejsek odhadl, že sedm desetin jsou necelé dva metry. "Metřík? Není to moc. Je to jen sedm desetin. Dá se nabrat a ztratit skoro kdekoliv, v jakékoliv pasáži. Je to kousek a mrzí to," řekl Šlesingr.

Ztratit vzácné desetinky mohl v různé fázi závodu, ale nejspíš je "nechal" při střelbě vstoje. Hlídal si každou ránu a střílel třicet vteřin, o sedm vteřin pomaleji než třetí Beatrix. "Musel jsem si na to trpělivě počkat, nešlo mi střílet moc rychle. Nebudu říkat, že to tam bylo. Aspoň se mi povedlo ji odstřílet, taky jsem mohl ztratit a jet navíc 150 metrů," popsal Šlesingr.

Na stupně vítězů může zaútočit v nedělním stíhacím závodu. "Nemuselo by to být špatný, pojedeme v balíku a svezu se s nimi," řekl Šlesingr. Kontaktní závod má v oblibě. "Vždycky závodím raději se soupeři než se stopkami," podotkl. Důležité bude, aby nepřepálil tempo a nenechal se vybláznit fanoušky, kterých znovu přijde přes třicet tisíc. "Diváci mě poženou," těšil se Šlesingr. 

Je nám líto, video expirovalo.
Šlesingr byl ve sprintu pár centimetrů od bronzu


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články