Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šlesingr a Rezlerová vybojovali domácí biatlonové tituly ve sprintu

Jablonec nad Nisou - Biatlonovými mistry republiky ve sprintu se stali Michal Šlesingr a Magda Rezlerová, kteří dnes vyhráli první závody na šampionátu v Jablonci nad Nisou. Organizátorům ze SKP Jablonec se i přes nepříznivé podmínky podařilo připravit kvalitní trať. Na rychlém sněhu však byly nebezpečné sjezdy a mnoho závodníků spadlo, včetně reprezentantky Veroniky Zvařičové, která při pádu zlomila pažbu. V pondělí mistrovství vyvrcholí závody s hromadným startem.

"Na každý metr sjezdu jsem se musel soustředit a byl jsem moc rád, že obvykle přede mnou nikdo nejel," řekl Šlesingr, který dal bezchybnou střelbou zapomenout na výpadek ve stíhacím závodě Světového poháru minulý týden v Pokljuce. "Běželo se mi dobře, protože s Pokljuky mám natrénováno," připomněl s ironií v hlase deset trestných okruhů za netrefené terče. V přepočtu to znamenalo 1500 metrů navíc. "Teď jsem moc rád za bezchybnou střelbu. Alespoň vím, že střílet stále umím."

I Rezlerová měla v krkolomných sjezdech strach. "Hlavní je, že jsem celá. Teď už se těším na soustředění do Obertilliachu a pak na Světový pohár do Ruhpoldingu. Věřím, že tam ve štafetách ukážeme, že na olympiádu si zasloužíme jet v plné sestavě," uvedla.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články