Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavný běžkař Myllylä zemřel ve 41 letech

Helsinky - Bývalý slavný finský běžec na lyžích Mika Myllylä, který na olympiádě v Naganu získal zlatou a bronzovou medaili, zemřel ve svých jednačtyřiceti letech. Policie našla jeho tělo v úterý v bytě ve městě Kokkola, důvod smrti však nesdělila. Sportovec si v minulosti odpykával dvouletý trest za užívání dopingu, rovněž se potýkal s alkoholem.

Slavné časy Myllylä prožil v letech 1998 a 1999. Na olympiádě v Naganu vyhrál volnou třicítku a přidal bronz na desítce. Vrcholem jeho kariéry bylo mistrovství světa v Ramsau o rok později, kde získal tři zlaté a jednu stříbrnou medaili. Celkem vybojoval šest olympijských kovů a dohromady má devět medailí z mistrovství světa.

Z vrcholu ale následoval rychlý pád. V roce 2001 měl na mistrovství světa v Lahti stejně jako další finští běžci pozitivní dopingový nález. Myllylä dostal dvouletý zákaz činnosti, který mu vypršel 21. února 2003. Loni se přiznal, že zakázané látky skutečně užíval.

V roce 2005 se Myllylä objevil v Bedřichově a dvanáctý doběhl v dálkovém běhu Jizerská padesátka, ale jinak měl problémy. V roce 2006 podstoupil odvykací kůru ze závislosti na alkoholu, ale asi neúspěšně. V roce 2008 dostal podmíněný trest vězení na tři měsíce za řízení v opilosti a loni mu hrozilo vězení za násilné činy.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články