Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slalomářka Záhrobská vstupuje do olympijské sezony bez otce

Praha - Nejlepší česká sjezdařka Šárka Záhrobská už netrénuje se svým otcem Petrem Záhrobským. Na olympijskou sezonu se vicemistryně světa ve slalomu z uplynulé sezony připravuje pod vedením čtyřčlenného týmu. "Otec se dál bude věnovat mému bratrovi. Petr měl vynikající sezonu a domluvili jsme se, že se (otec) bude věnovat jemu, protože v současné době mu může dát více než mně," řekla Záhrobská.

Čtyřiadvacetiletá slalomářka se na sezonu s vrcholem na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 připravuje tak jako dosud pod vedením kondičního trenéra Antonína Stracha. Tým doplňují asistenti Miloš Machytka, Pavel Kubričan a fyzioterapeutka Dita Schönfeldová.

"Petrovi jsem se věnoval podstatně méně, mám vůči němu určitý dluh a je čas mu to začít splácet," řekl Záhrobský, který by měl nadále zaštiťovat celý tým nazvaný Ski klub Krkonoš.

Otec Záhrobský dceru vedl od jednoho úspěchu k druhému. Záhrobská se pod jeho vedením stala žákovskou i juniorskou mistryní světa a ve slalomu už má doma kompletní sbírku světových medailí. Bronzovou přivezla ze St. Catariny 2005, nejcennější zlatou získala předloni ve švédském Aare a letos si dojela ve Val d'Isere pro stříbro. Záhrobské ve sbírce zatím chybí olympijská medaile, ve slalomu Světového poháru triumfovala jednou - v listopadu 2008 v Aspenu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články