Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slalom v Courchevelu vyhrála Schildová, Záhrobská vypadla v 1. kole

Courchevel – České lyžařky Šárka Záhrobská ani Michaela Smutná nedokončily první kolo slalomu světového poháru v Courchevelu. I druhý slalom sezony ovládla suverénně Rakušanka Marlies Schildová.

Marlies Schildová
zdroj: ČTK/AP

Královna slalomu Schildová opět zaútočila v prvním kole. "Byla to solidní jízda, ale ne perfektní, protože jsem udělala pár chybiček," řekla Schildová, která po úvodním kole vedla o čtyři desetiny sekundy před Marií Höflovou-Rieschovou. Němka druhé kolo nedokončila a Schildová si na konto s přehledem připsala 29. vítězství v kariéře.

V druhém kole zajela Schildová druhý nejrychlejší čas, což v součtu znamenalo, že stříbrnou Tanju Pouitiainenovou z Finska porazila o 1,87 vteřiny. Třetí byla Kathrin Zettelová a úspěch rakouských barev završila čtvrtá Michaela Kirchgasserová. Ze čtvrtého místa po prvním kole chtěla útočit Slovenka Veronika Zuzulová, ale z přemíry snahy v druhé jízdě chybovala a obsadila až 24. místo.

Bronzová olympijská medailistka z Vancouveru 2010 Záhrobská vypadla na trati, kterou postavil její trenér Pavel Šťastný. Záhrobská měla pomalejší úvod, na druhém mezičasu už ztrácela více než sekundu a půl. Pak se dostala do tempa, zrychlovala, ale krátce před koncem jízdy jednu z branek příliš podjela a následnou v důsledku toho minula.

V prvním slalomu sezony obsadila šestadvacetiletá Záhrobská, mistryně světa v této disciplíně z roku 2007, třinácté místo v americkém Aspenu. V prvním kole naposledy vypadla letos v lednu ve Flachau, kde se pojede v úterý.

Stejně jako Záhrobská vypadly v prvním kole i Italka Manuela Mölggová, Rakušanka Nicole Hospová a rovněž vedoucí žena světového poháru Lindsey Vonnová. "Měla jsem pocit, že jsem najela na upravenou část trati, lyže mi podklouzla a už jsem neměla šanci se z toho dostat," řekla Vonnová, která podle mezičasu jela na průběžné třetí místo. "První část jsem zvládla perfektně," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články