Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slalom SP v Záhřebu vyhrál Razzoli, Trejbal byl 21.

Záhřeb - Třetí slalom sezony Světového poháru v Záhřebu vyhrál italský lyžař Giuliano Razzoli a oslavil první triumf v kariéře. Podruhé za sebou dosáhl na body český reprezentant Filip Trejbal, jenž obsadil 21. místo. Pětadvacetiletý Razzoli pod dohledem svého slavného krajana Alberta Tomby, jenž byl v Záhřebu čestným hostem, potvrdil, že se mu v chorvatské metropoli daří. Loni tam skončil poprvé v životě na stupních vítězů a dnes se postavil dokonce na nejvyšší stupínek.

Na pódium ho navíc doprovodil reprezentační kolega Manfred Mölgg, jenž na něj v součtu dvou kol ztratil 23 setin sekundy. Třetí místo s půlsekundovým odstupem obsadil Francouz Julien Lizeroux. 

Útok na třetí výhru v sezoně nevyšel Rakušanovi Reinfriedu Herbstovi, jenž po prvním kole před Razzolim vedl o pohodlných 64 setin sekundy. Brzy po startu druhého kola však udělal chybu, sotva se udržel na trati a nakonec dojel pátý.


Jedenácté místo stačilo jinému Rakušanovi Benjaminu Raichovi k posunu do čela celkového pořadí SP. V přetahované se Švýcarem Carlem Jankou má nyní k dobru 12 bodů. 

Druhé nejlepší umístění v sezoně si připsal Trejbal, jenž jako jediný z Čechů postoupil do druhého kola. Své průběžné 25. místo ve finále díky 14. nejlepšímu času vylepšil o čtyři příčky a připsal si deset bodů. Před Vánoci v Alta Badii skončil Trejbal čtrnáctý a vyrovnal svůj nejlepší výsledek v kariéře. Další dva čeští slalomáři dnes z úvodního kola neprošli. Kryštof Krýzl skončil na 35. místě, Ondřej Bank jízdu nedokončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články