Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skoky v Oberstdorfu ovládl Nor Jacobsen, Hájek osmý

Oberstdorf (Německo) - Český reprezentant Antonín Hájek obsadil osmé místo v závodu Světového poháru v letech na lyžích v Oberstdorfu, Borek Sedlák dosáhl díky čtrnácté pozici nejlepšího výsledku v kariéře. Na mamutím můstku dnes vyhrál Nor Anders Jacobsen. Hájkovi se Sedlákem patřila po prvním kole 11. a 12. příčka, kterou český rekordman v letech ještě vylepšil díky druhému pokusu 204 metrů. Sedlák, jenž na rozdíl od něj nefiguruje v olympijské nominaci, ubral ze svého výkonu z prvního kola 203,5 m téměř dvacet metrů a mírně si pohoršil.

Dva dny po třicátých narozeninách bodoval i Jan Matura. Prvním pokusem sice přelétl o půl metru dvousetmetrovou hranici, v druhém kole však přidal jen 153 metrů a klesl o pět míst na celkovou 27. pozici. V oberstdorfském závodu nicméně nebyly určující pouze délka skoku a styl, ale i speciální koeficient zahrnující sílu větru a změnu nájezdových oken, kterým se dosažené výsledky přepočítávaly. Nové pravidlo bylo poprvé v historii SP využito v sobotním závodu družstev, v němž Češi obsadili šesté místo.

Díky letům 213,5 a 210 metrů dosáhl na první triumf v SP po téměř dvou letech Jacobsen, jenž o 8,6 bodu zdolal Roberta Kranjece. Slovinec si tak zajistil malý křišťálový glóbus za hodnocení letů na lyžích, ve kterém byl Hájek šestý. Třetí byl v Oberstdorfu Nor Johan Remen Evensen před Švýcarem Simonem Ammannem, který zvýšil náskok v čele průběžného pořadí SP před dnes sedmým Gregorem Schlierenzauerem z Rakouska.

Do závodu nenastoupil vítěz letošního Turné čtyř můstků Andreas Kofler, jenž měl v tréninkovém kole těžký pád. Vyšetření v nemocnici nepotvrdilo obavy ze zlomenin a rakouský skokan by tak neměl přijít o start na olympijských hrách ve Vancouveru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články