Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Skokanský rebel Bystöl neprošel testem na marihuanu

Oslo - Olympijský vítěz ve skoku na lyžích Lars Bystöl měl podle norských médií pozitivní dopingový test na marihuanu. Třicetiletý držitel zlaté medaile ze středního můstku z Turína dnes rozhlasové stanici NRK potvrdil, že loni v listopadu neprošel mimosoutěžní kontrolou. Řekl jen, že se nejednalo o žádnou látku zvyšující výkonnost.

Lars Bystöl
zdroj: Wikipedia

Bystöl naposledy závodil loni v březnu v Kontinentálním poháru ve Vikersundu. Krátce předtím se dvakrát prosadil do první desítky v závodech Světového poháru, ale jinak nevybočil z tápání, které ho postihlo po překvapivém úspěchu na olympiádě v Turíně. Vedle zlata získal také bronz na velkém můstku a v soutěži družstev.

Rodák z Vossu platí za promarněný talent norského lyžování. Bystöl měl dlouho problémy s alkoholem, kvůli kterým byl opakovaně vyloučen z reprezentace. Kvůli pití se dostal v minulosti nakrátko i do vězení, protože řídil pod vlivem v alkoholu. Několikrát se v podnapilém stavu popral.

Ve Světovém poháru vyhrál jedinkrát, v únoru 2006 ovládl závod Turné čtyř můstků v Innsbrucku. Hned nato se stal mistrem světa v letech v soutěži družstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články