Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Skokanský můstek v Lillehameru ovládl Morgenstern

Lillehamer (Norsko) – Vítězem závodu SP skokanů na lyžích v norském Lillehameru je Rakušan Thoma s Morgenstern. Čtyřiadvacetiletý skokan se tak po třetím závodě sezony vyhoupl do čela průběžného pořadí. Celkově si připsal patnácté vítězství v kariéře. Trojnásobný olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa ze soutěže družstev vedl už po prvním kole a v součtu porazil o 4,5 bodu domácího Johana Remena Evensena. Třetí byl další Nor Tom Hilde. Čechům se nedařilo, z šestice na startu prvního kola bodoval jen na 26. místě Jan Matura.

Třicátník Matura potvrdil pozici nejúspěšnějšího Čecha dosavadního průběhu sezony, i když zaznamenal svůj nejhorší výsledek. Po prvním skoku mu patřila 25. pozice, ve druhém kole o jednu příčku klesl. Dalším Čechům závod nevyšel. Páteční kvalifikaci sice na můstku z olympijských her 1994 zvládlo všech šest reprezentantů, dnes ale kromě Matury všichni skončili mezi 31. až 50. příčkou. Nejblíže postupu byl Roman Koudelka, jenž obsadil první místo "pod čarou" a finálové kolo mu uniklo o 1,1 bodu.

Ve třetím závodu sezony poprvé nebodoval zkušený Jakub Janda, jenž obsadil 33. pozici. Borek Sedlák a Lukáš Hlava se seřadili na 39. a 40. místě, nejhorší byl stejně jako v minulém závodu v Kuopiu 47. Antonín Hájek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články