Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Skokanky zatím nemají medailové ambice, možná příště

Liberec – České skokanky na lyžích při své premiérové účasti na Mistrovství světa v klasickém lyžování nemají medailové ambice. Jejich trenér Jaroslav Sakala je ovšem přesvědčen o tom, že se jeho svěřenkyně zlepší a na některém z příštích šampionátů již budou usilovat o příčky vysoko ve výsledkové listině. Letos budou v hlavním závodu startovat Vladěna Pustková a Michaela Doležalová, další dvě závodnice upadly v tréninku.

Někdejší vicemistr světa a olympijský medailista ve skoku na lyžích Jaroslav Sakala začal trénovat skokanky přibližně před půl rokem. Liberecké MS je první, kterého se český ženský tým účastní. "Budeme si muset počkat dva roky na další mistrovství světa," uvedl Sakala. Dodal ovšem, že konečným pořadím mistrovského závodu může zamíchat počasí.

Do hlavního závodu postoupily dvě české závodnice, další dvě při tréninku upadly. Podle Sakaly to byl především důsledek nešťastného rozhodnutí pořadatelů. "Zvolili nájezd příliš nízko a pak postupně zvyšovali. Děvčata v rychlosti 84 a 86 km/h nemají šanci přeletět buben," přiblížil trenér českých skokanek.

V závodě se nakonec představí Vladěna Pustková a Michaela Doležalová. "Byl bych spokojený, kdyby obě děvčata postoupila do finálového kola," řekl Sakala s tím, že Doležalová má naději na umístění mezi 15. a 20. místem. Natálie Dejmková a Lucie Míková, které v tréninku upadly, do závodu nenastoupí.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články