Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Skokané Koudelka s Jandou skončili na úvod SP ve třetí desítce

Kuusamo (Finsko) - Český skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil v úvodním individuálním závodu Světového poháru v Kuusamu ve Finsku 23. pozici, dvě místa za ním byl Jakub Janda. Vyhrál Björn Einar Romören z Norska. Dvacetiletý Koudelka skočil v prvním kole 127 metrů a útočil na lepší umístění, ale ve finále pro nejlepší třicítku zkrátil svůj pokus o tři a půl metru a z patnácté příčky klesl o osm míst. Bývalý vítěz SP Janda si naopak oproti prvnímu kolu o jednu pozici polepšil. Bez bodů zůstali Martin Cikl, jenž obsadil v prvním kole 39. příčku, a Lukáš Hlava, který se do závodu nekvalifikoval.

Nor Romören triumfoval díky vyrovnaným letům 139,5 a 139 metrů. O devět bodů porazil osmnáctiletého talentovaného Němce Pascala Bodmera, jenž v druhém kole předvedl nejdelší pokus dne 141 metrů. Třetí byl vítěz letošního Turné čtyř můstků Wolfgang Loitzl z Rakouska. 

Až devatenácté místo zbylo především kvůli pokaženému prvnímu kolu na obhájce celkového prvenství v SP Gregora Schlierenzauera. Ještě hůř dopadl před vlastními fanoušky slavný navrátilec ke skokům Janne Ahonen, jenž obsadil 34. místo a nebodoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články