Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Skokan Schlierenzauer poprvé vyhrál Světový pohár

Vikersund (Norsko) - Rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer se stal poprvé vítězem hodnocení Světového poháru. Dva závody před koncem sezony si zajistil nedostižný náskok díky dnešnímu prvenství v letech ve Vikersundu. Devatenáctiletý Schlierenzauer navíc dvanáctým vítězstvím vyrovnal sezonní historické maximum Janneho Ahonena, jenž v ročníku 2004/05 rovněž nenašel dvanáctkrát přemožitele. Mladý Rakušan má navíc před sebou ještě dva letecké závody v Planici. Schlierenzauerovo devatenácté umístění na stupních vítězů je v třicetileté historii SP rovněž rekordem.

Gregor Schlierenzauer
zdroj: ČTK/AP

Z českých reprezentantů se do druhého kola ve Vikersundu probojoval pouze Roman Koudelka, který za skoky dlouhé 184 a 171,5 metru obsadil konečnou 17. příčku. Snaha Jakuba Jandy skončila již po prvním skoku dlouhém 148,5 metru, Ondřej Vaculík a Martin Cikl nepostoupili ani z kvalifikace.

Stejně jako v sobotním závodu družstev předvedl Schlierenzauer nejdelší skok dne, když tentokrát v prvním kole přistál na značce 207,5 metru. Ve druhém kole už mu stačilo k prvenství 192 metrů. Stříbrnou pozici obsadil druhý muž celkového hodnocení Simon Ammann ze Švýcarska, třetí byl Rus Dmitrij Vasiljev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články