Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Skokan Morgenstern v Lillehammeru opět vyhrál

Lillehammer – Thomas Morgenstern z Rakouska vyhrál v Lillehammeru oba závody světového poháru skokanů. Díky nedělnímu prvenství si upevnil vedení v seriálu. Na druhém místě skončil finský skokan Ville Larinto, třetí byl vítěz loňského světového poháru Švýcar Simmon Ammann. Z českých závodníků se nejlépe dařilo Jakubu Jandovi, který skončil na 17. místě. Bodovali však i dva další čeští skokani.

Morgenstern vedl už po prvním kole, kde se dostal do vzdálenosti 135 metrů, jeho skok tak byl o půl metru delší než Larintův pokus. V prvním kole skončili Roman Koudelka, který skočil do vzdálenosti 120,5 metru, což stačilo pouze na nepostupové 33. místo, a Borek Sedlák, který skončil na 36. příčce (117,5 metru). Antonín Hájek se do závodu vůbec nekvalifikoval.

Ve druhém kole předvedli nejdelší skoky Ammann s Rakušanem Andreasem Koflerem (shodně 137,5 metru). Morgensternův pokus byl ale jen o půl metru kratší a k uhájení prvenství bez problému stačil. Druhou příčku nakonec udržel i Larinto, takže Ammann s Koflerem se museli spokojit až s následujícími pozicemi.

Jakubu Jandovi se druhé kolo velice vydařilo. Nastupoval do něj až z 24. pozice, doskočil ale do vzdálenosti 129 metrů – kdyby se mu podobně podařilo první kolo, skončil by v první desítce. Naopak Jan Matura sice bodoval jako jediný Čech ve všech závodech probíhajícího světového poháru, avšak z bodujících závodníků skončil dnes poslední. Na 30. místo se propadl ve druhém kole, kde skočil pouze 114,5 metru – o čtyři metry méně než závodník na vyšší příčce. Po prvním kole byl přitom Matura dvacátý. Bodoval také Lukáš Hlava, který obsadil 28. místo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články